Prnjavorski ribnjak počeo sa prodajom ribe

Preduzeće “Ribnjak” u Prnjavoru počelo je sa prodajom ribe, a cijena je formirana u skladu sa tržištem, izjavio je Srni stečajni upravnik ovog preduzeća Radomir Predojević.

Predojević je naveo je cijena šarana devet KM, a soma 10 KM.

“Formirana je cijena na bazi tržišne ponude i potražnje, već smo poslali ponude svim relevantim i kupcima sa kojima smo ranije sarađivali, a kupovina je dozvoljena i dostupna svima koji pokažu zainteresovanost“, rekao je Predojević.

On kaže da je prodaja započela neposredno uz Božićni post, uz saglasnost Skupštine povjerilaca koja je juče održala sjednicu.

Predojević je napomenuo da je uvidom u dokumentaciju preduzeća utvrđeno da je riba prošle godine prodavana po cijeni od samo tri KM.

“Nisam ulazio u razloge tako niske cijene, da li je to bilo zbog lošeg kvaliteta ili nečeg drugog“, rekao je Predojević.

Prema njegovim riječima, zbog nedostatka infrastrukture za prevoz kupci ribu preuzimaju na lageru ribnjaka, dok je plaćanje avansno na žiro-račun ili odluženo u roku od osam dana, uz određene uslove.

Predojević je istakao da je zahvaljujući brojnim tehničkim aktivnostima na uređenju ribnjaka od početka godine, dodatnom poribljavanju i predanim radom šestorice radnika u toku prošlog mjeseca u prnjavorskom ribnjaku izlovljeno više od 17 tona ribe.

“Uvijek ističem posebno predani rad zaposlenih koji su ovdje i po 20-30 godina, njihovu lojalnost i strpljenje, ali i veliku pomoć i podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Vlade Republike Srpske, kao i drugih institucija sa kojima sarađujemo“, rekao je Predojević.

On je podsjetio da su tokom proljeća angažovali veliki broj mehanizacije, pristupili čišćenju korita rijeke Ukrine, svi vodotoci, pristupni putevi i nasipi dovedeni su u potpuno funkcionalno stanje.

Nadležne republičke inspekcije i Zavod za javno zdravstvo Republike Srpske u više navrata kontrolisali su ispravnost vode u ribnjacima, a posljednja kontrola bila je 28. oktobra.

“Sve kontrole su potvrdile da smo ove godine napravili maksimalan iskorak u tehničkom smislu, doveli ribnjake u funkcionalno stanje. Zahvaljujući grantu od 100.000 KM koji smo dobili od Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva izvršili smo poribljavanje, nabavili novu šaransku mlađ i hranu za ribe“, rekao je Predojević.

On je dodao da su izuzetno zadovoljni komunikacijom i pomoći koju imaju od banjalučkog Poljoprivrednog instituta i Poljoprivrednog fakulteta, a koji su prošle godine uradili elaborat o održivosti ribnjaka.

“Zajednički cilj svima je da se sačuva imovina od propadanja i funkcionalnost ribnjaka jer je to od značaja i za lokalnu zajednicu i za Republiku Srpsku” , zaključio je Predojević.

SRNA

1 Comment

  1. Dali se travićva grupa još iživljava nad tim preduzećem?! Prokleti idioti!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*