Prnjavorski “Mladegs Pak” sa privrednicima iz Srpske učestvuje na ovogodišnjem Novosadskom sajmu

Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Spoljntrgovinskom komorom BiH, i ove godine, tradicionalno, organizuje nastup domaćih privrednika na 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji će biti otvoren u subotu, 18. septembra 2021. godine.

Na zajedničkom štandu, površine 100 metara kvadratnih, direktno će se predstaviti šest privrednih društava: „HI Destilacija“ a.d. Teslić, „Mladegs Pak“ d.o.o. Prnjavor, „PI Sava Semberija“ d.o.o. Bijeljina, „Farmavit“ d.o.o. Ljubinje, „Viva office home“ d.o.o. Banja Luka, „Dionis Ljubniča“ – „Vinarija Pajić“ Brčko i Grupacija organskih proizvođača Republike Srpske, dok će katalozima biti predstavljeno više od 50 kompanija.

U toku sajma, biće održani stručni skupovi, kongresi, predavanja i konferencije na kojima će privrednici i stručnjaci iz mnogih oblasti razmjenjivati znanja i iskustva.

U saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, Privredna komora Republike Srpske, nakon svečanog otvaranja, organizuje i okrugli sto na temu „Unapređenje privrednih odnosa AP Vojvodine i Republike Srpske“.

Takođe, biće održani i bilateralni susreti privrednika u okviru Evropske mreže preduzetništva, čiji je jedan od koorganizatora Privredna komora Republike Srpske.

Novosadski sajam okuplja sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu, iz 60 zemalja, sa svih kontinenata. Na najvećoj i najznačajnijoj smotri agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, istovremeno se prezentuju najnovija tehnička i tehnološka dostignuća u agraru, primjena nauke u poljoprivredi, izložbe organske hrane, kao i one sa oznakama geografskog porijekla, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva svijeta, a zemlja partner je Češka.

Privredna komora RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*