Prnjavorski AUTO-IN osvojio prvo mjesto na sarajevskom G-Drive štafetnom polumaratonu

Trke Sarajevo Sberbank polumaraton, G-Drive štafetni polumaraton i Argeta Junior School Run održane su danas u Sarajevu povodom manifestacije “Vivia Run Fest Sarajevo” uz veliki broj učesnika trkača.

U utrci Sarajevo Sberbank polumaraton najbži je bio Stenli Kipruto s vremenom 1:08,30 ispred Ivana Bubnova koji je imao vrijeme 1:09,28.

Kada je u pitanju Prvenstvo BiH, u muškoj kategoriji je slavio Emir Hastor s vremenom 1:12,46, a kod žena Lucia Kimani s vremenom 1:28,51. Inače, najbrža žena bila je iskusna Olivera Jevtić s vremenom 1:17,38.

U štafetnom polumaratonu pobijedila je ekipa “Ludi trkači” u sastavu Božidar Vujić, Mlađen Samardžić i Aid Mufizović s vremenom 1:16,57. U miksu je najbolja bila ekipa “Auto In Autoservis Prnjavor” u sastavu Milan Kosić, Sanda Skenderija i Sreto Krstić s vremenom 1:20,51.

Najbolja ženska štafeta bila je je ekipa “The Powerpuff Girls” u sastavu Adela Čomor, Ivana Perlain-Uzunović i Alma Hrnjić s vremenom 1:28,00.

U utrci Argeta Junior School Run najbolja je bila Adna Prljača s vremenom 1:16, dok je kod muških najbolji bio Malik Muratović s vremenom 1:18.

Organizatori su poručili kako su zadovoljni današnjim utrkama te da uskoro pripremaju i nove projekte.

klix.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*