Prnjavorske gradske osnovne i srednja škola dobile stalke za bicikle

Projektom “Zdravlje na dva točka” koji se realizovao u sklopu velikog projekta IN fondacije “Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama”, prnjavorske gradske osnovne i srednje škole dobile su parking stalke za bicikla, a učenici mogućnost da adekvatno odlože i osiguraju svoje ekološke dvotočkaše, kojima dolaze u školu, dok su na nastavi.

TV K3

Prema riječima Adnana Selimovića, jednog od članova projekta, donacija sedam stalaka školskim ustanovama i nije veliki broj, ali zasigurno predstavlja veliki korak i dokazuje da mladi mogu učestvovati u kreiranju i poboljšavanju lokalne zajednice.

“Projekat „Zdravlje na dva točka“ realizovan je od 01. decembra do 31. januara uz finansijsku podršku IOM-a, BHRI-a, USAID-a i IN fondacije. Prije pisanja samog projekta, prepoznali smo potrebu učenika za parking stalke i možemo reći uspješno započeli čitavu priču o korisnosti voženje bicikla. Nadam se, da će ovo biti samo prva aktivnost vezana za podsticanje mladih o važnosti i korisnosti voženje bicikla.”, istakao je Adnan Selimović.

Ni učenici danas nisu krili svoju radost i zadovoljstvo, jer će u novom polugodištu, s dolaskom ljepšeg vremena, imati gdje parkirati svoj bicikl. Direktori ovih škola izarzili su zahvalnost mladim studentima Aleksandri Dubravac, Justinu Jusupoviću i Adnanu Selimoviću na realizaciji i donaciji stalaka.

Članovi projekta su istakli da je vrijednost projekta oko 750 KM, ali da tu treba dodati i rad i trud svih osoba koje su pomogle projekat, a svoje vještine i znanja nisu naplatili.

“Nadamo se da će broj parking mjesta za bicikla na ovim stalcima biti nedovoljan i mal i da ćemo uskoro mortati praviti još veći broj stalaka”, izjavili su članovi projekta.

Prnjavor.info

4 Comments

  1. e super,jos samo da omogucite roditeljima djece da mogu da zarade i kupe djeci biciklo,a ne da gledaju kako ce puko da prezive od plate zvana socijala,zivio nacelnik i snsd

  2. Ovaj clanak i fotografije su ukratko receno istovremeno i zalosne i smesne!!!!
    U svetu je normalna stvar da svaka javna ustanova pa cak i drugi objekti to imaju , dok je kod nas grupa studenata morala upotrebiti svoje vjestine ( tako pise) da se to postavi… Pa to su mogla deca u srednjoj skoli na praksi nspraviti ako u Prnjavoru uopste ima neka metalska skola???

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*