Prnjavorska Gimnazija: Jovana Jokić učenik generacije

Od 69 učenika završnog razreda Gimnazije u Prnjavoru, za đaka generacije biće proglašena Jovana Jokić.

Zvanje „vukovca“,zajedno sa Jokićevom imaju još dvoje učenika ove vaspitno-obrazovne ustanove, Nevena Đukić i Stefan Tošić.

Maturska zabava prnjavorskih gimnazijalaca biće održana u subotu 1.juna.

Prema riječima direktorice Ljubinke Stanić, u novoj školskoj godini biće upisana tri odjeljenja svršenih osnovaca, pa ne bi trebalo biti većih odstupanju broja upisanih u odnosu na prethodne godine.

B.R. – prnjavorlive.info

5 Comments

 1. @ Tito
  @ Istina boli
  @ Seljak
  Шта је друже Стари, шта те мучи цакани?! Не дају ти Срби мира ни да мирно лежиш у Кући цвијећа, усред Србије. Е, баш су незахвалници једни. Само да знаш – знају Срби да ти тамо не лежиш, и да је твоја сахрана била фарса, да су на њу дошли све сами масони и представници Елите. Не ради тебе, већ себе и церемоније назови сахране брата, који је за њих одрадио прави посао: умирио Србе, расцјепкао Србе у нове нације, сјебо православље… Е па неће да може! Буниш се из родног Беча, гдје и почиваш. Хтио би да још држиш Србе под контролом. Међутим, *ебе те интернет и мноштво доказа о твоме „јунаштву“ и „мудрим потезима“. Знамо ми да си ти највећа превара Другог свјетског рата, ето – нека посјетиоци откуцају на интернету: „Тито највећа превара Другог свјетског рата“ , па ће се увјерити у то, или „Комунистички погром српских интелектуалаца (1944-46.г.)“, па ће сазнати твоје намјере. С тобом са се ја већ „сусретао“ , на Прљавор.Инфу у чланку „Одата почаст погинулим учесницима НОП-а“, а „ћераћемо се још“, када год поштоваоци твог лика и дјела буду одавали почаст теби и твојим наивним Србима, који су те следили…
  Што се тиче Вука Караџића, он је гора будалетина него што сам то описао! Реци ми, друже Стари, шта у мом коментару није тачно? Очигледно ниси прочитао „Тајне Вукове реформе“, или „Полемике Вука Караџића и Милована Видаковића“, или „Истински и лажни просветитељи(2) – Вук Караџић“, или „Вук Караџић продао стотине старих књига странцима“, или „Реформа српског језика Вука Караџића и политичке последице“, или … имаш времена, ионако си се разбашкарио у Градском гробљу Беча – читај, земља ти кости избацила!

  Захваљујем се коментаторима – Истина боли и Сељаку, посебно овом другом, као и порталу Прњавор.Инфо на уступљеном простору.
  А Јована и њени другари нека ову полемику сачува, као успомену. Ако сматра да не ваља, да зна да се и од будала нешто може научити; а ако мисли да је поучна – нека настави са истраживањем (на интернету), ваљаће јој то у животу.

 2. Zar trebaju oni koji kazu istinu da idu na lecenje? Zbog toga nam je tako kako nam jest. Oduvek smo pokusavali da se sakrijemo od istine. Nismo se ponosili svojim soluncima, stideli smo se svojih dedova koji su nas branili u 2. svetskom ratu jer su se samo zvali cetnici, bili smo yugosloveni a ne Srbi, malo kurazniji su slavili ali tajno… a sad dolazi vreme da ovi koji su bili u rovu i stvarali republiku nesmeju to da kazu …. Kad neko za 100 god bude tvrdio da smo kukavci oni drugi ce pljuvati po njemu i pisati kako smo mi nebeski narod … koji je izgubio , Kosovo, Srpsku Krajinu i na zapadu i na istoku, a i Srpska ce biti pregazena ako ne od Islamista onda ce je bela kuga dotuci ….,,

 3. Само питам:
  Зашто младу, лијепу и паметну нашу дјецу зовете “Вуковцима” и у старту њиховог развоја, школовања и размишљања оптерећујете их негативном енергијом једног фрустрираног богаља, преваранта, незналице? Сви они хвалоспјеви и бајке о Вуку су обична подметања, измишљотине из бечко-ватиканске “кухиње”.Њихов рад само су ревносно наставили комунистички злотвори,а ево и дан-данас њихова дјеца и унуци.

  Називате школе, установе, улице и тргове и којешта друго по фукари која је Србима нанијела више штете, него Отоманска окупација од пада Смедерева па до Ђорђијеве буне.
  Знате ли да је тај клошар остварио руску пензију са 39 година живота (1826.г.), а српску са 48 година живота!Проглашен је почасним доктором филозофије у Јени, са 36 година живота, а у шест европских градова за почасног доктора универзитета и академија!
  Знате ли да је “почистио” српске манастире и цркве од ријетких и немерљиво вриједних књига и продао их у Русији, Њемачкој и Аустрији. Тако их је “сачувао” да се до оригинала никада више неће моћи доћи, већ само до “преписа”, без увида у оригинал!
  Знате ли да је проглашен почасним грађанином Загреба (1861.г.) и да му је повеља написана на ћирилици, тзв. “вуковици”; да је прешао у римокатоличку вјеру, да се вјенчао са Аном Краус у римокатоличкој цркви, у којој је покрстио сву дјецу! Што се дјеце тиче, госпођа Краус их је рађала и када је Вук “шпартао” по Европи.
  О правом Вуку, његовом раду и последицама по Србе се не учи у школама, већ се пишу бајке сервиране од Јернеја Копитара, језуите и великог зналца тога доба.

  А да! Ја се “распричао” о фрустрираној накази и штеточини, а занемарих оно најбитније: Јовани и њеним другарима, и оним који нису “вуковци” желим свако добро у животу. Заборавите ваше наставнике и професоре јер су вас погрешно учили, већина је то радила из незнања а мањи број због страха за посао. Недајте да манипулишу с вама и одмах заборавите Вука, Броза и његове непостојеће офанзиве, и друго – једноставно, мислите својом главом! За почетак прочитајте књигу “Тајне Вукове реформе”, наћи ћете ју на интернету, у пдф-у!
  Вама поздрав и све најбоље у даљем животу – жели један прњаворски гимназијалац, из Пете генерације!

   • @ Tito
    Ima jedna misao koja glasi: “Bolje je ćutati pa da ljudi samo sumnjaju da si glup, nego otvoriti usta (komentarisati) i ukloniti svaku sumnju”!
    To važi za tebe. Važi iz prostog razloga što nisi osporio ni jedan navod iz prethodnog komentara. A kako da nešto osporiš ako ne znaš i ne razumiješ temu?!
    Drugo, tvoja šifra asocira na Bravara i njegove ofanzive i “antifašizam”! Takvi kao ti su vječiti degenerici, osuđeni od majke prirode kao debili ispranog mozga, čiji je ego proporcionalan tvome znanju.

    U svakom slučaju istina boli; neko je prihvata, neko ne, a neki se s njom bori do kraja života.
    Neko bi zaista trebao da se liječi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*