Prnjavorska Boračka organizacija oštro osudila donošenje rezolucije o Srebrenici (FOTO)

Usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i dalje izaziva reakcije u Republici Srpskoj. Njeno usvajanje najoštrije je osudila Boračka organizacija Prnjavor.

Osuda rezolucije jednoglasni je  stav donesen na 7. sjednici Predsjedništava Borčke organizacije Prnjavor u novom sazivu.

-Genocida nije bilo. Koliko je srpskih žrtava oko Kravice, Bratunca i ostalih mjesta. Najoštrije osuđujemo donošenje rezolucije i broj zemalja koji se izjasnio za nije prosta većina – poručuje Perica Đumić, predsjednik Boračke organizacije Prnjavor.

Navodeći da je Prnjavor druga opština u Srpskoj po broju poginulih boraca, u Boračkoj pitaju:

– Ko je sjekao glave prnjavorskim borcima na Ozrenu, a znamo da su gore bili mudžahedini, strani plaćenici? Šta je sa upadom regularne hrvatske vojske na teritoriju Bosanskog Broda i svirepim ubistvom porodice Zečević koja je sahranjena na teritoriji grada Prnjavora? Šta je sa protjeranih od 130 do 150 hiljada Srba iz Sarajeva? Šta je sa ostalim zaštićenim zonama, osim Srebrenice? Sa teritorije Hrvatske je protjerano 500 hiljada Srba, a sve bilo zaštićena zona, visoka Krajina je očišćena, granatrane izbjegličke kolone – navodi Perica Đumić, predsjednik Boračke organizacije Prnjavor.

Osvrćući se na presude Srbima za zločine, Đumić navodi da je presuđena individualna odgovornost i pita: šta će se sljedeće desiti?

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*