Prnjavor:Otvara se kladionica u neposrednoj blizini objekta OŠ “Branko Ćopić” i Gimnazije

Na samo par desetina metara od objekta OŠ “Branko Ćopić” i Gimnazije u Prnjavoru,otvara se kladionica. Iako je stari Zakon zabranjivao otvaranje sličnih objekata na 300 metara od škole,sadašnji zakonski propisi čak i ne tretiraju tu materiju.

Načelnik Prnjavora Darko Tomaš poručuje,iako opština nema nikakvu nadležnost u ovakvim situacijama,da će pokušati zabraniti otvaranje kladionice ili ,ako se ona ipak otvori,zatvoriti je što prije.

Iako po propisima legalno urađeno,otvoriti kladionicu u neposrednoj blizini škole,bilo osnovne ili srednje,u našem slučaju obe- nije moralno ni društveno odgovorno,poručuje načelnik opštine Darko Tomaš koji je odmah po saznanju da se kladionica otvara,izašao na lice mjesta te najoštrije osudio navedene aktivnosti.Kaže da je kontaktirao ministarstvo finansija a već danas uputiće inicijativu NS RS kojom će tražiti izmjenu Zakona s obzirom da u sadašnjem ne postoji odredba koja ne ograničava otvaranje kladionica u neposrednoj blizini školskih objekata.

Tomaš podsjeća da je nekad postojala  zabrana otvaranja kladionica unutar 300 metara od škole.

“Nije ovo problem samo Prnjavora već i ostalih lokalnih zajednica u RS i mislim da ću za ovo nastojanje dobiti podršku i ostalih načelnika i gradonačelnika” ,kaže Tomaš i poziva sve nadležne koji su dali  ili smatraju da treba dati dozvolu za otvaranje ovakvih objekata ,da dođu na lice mjesta i uvjere se da objekat kladionice nije udaljen ni 30 metara od škole.

“Mislim da ovo nije moralno i učiniću sve da do otvaranja kladionice ne dođe a ako i dođe,da je što prije zatvorimo”,kategoričan je Tomaš.

Opština Prnjavor,nažalost nema nikakve nadležnosti za otvaranje kladionica a sporna će biti otvorena u već postojećem objektu,gdje je nekad bila trgovina mješovite robe .

Gdje su nekad naši školarci kupovali hranu.Danas će onih nekoliko maraka što od roditelja dobiju za obrok,trošiti na klađenje.Ali sva sreća pa ova država ima zakon.

Nedjeljka Breberina,portparol Uprave  za igre na sreću RS objašnjava da je po Zakonu o igrama na sreću maloljetnicima zabranjeno učestvovanje u igrama na sreću i taj dio reguliše Uprava za igre na sreću RS.Što se tiče udaljenosti kladionica odnosno objekata igara na sreću od školskih objekata,Uprava nema nadležnosti da to kontroliše jer ,kao što je poznato,Zakon to ne propisuje.

 Svojoj smo djeci obezbjedili sve potrebne uslove za život,igru,školovanje,učenje..Kad se od njega umore,na raspolaganju su im razni zabavni sadržaji-mogu skoknuti do obližnjeg kafića da se okrijepe a ako im veliki odmor dozvoli-i da razbribrigu nađu u ,isto tako,obližnjoj kladionici.Ako bude otvorena.

TV K3

10 Comments

 1. Kakva je razlika da li su kafić i kladionica na 20 ili 120 metara od škole, pogotovo ako su na putu od škole prema gradu ili autobuskoj stanici, ko hoće zalaziti po kafanama on će naći način bez obzira na udaljenost.

 2. Da su djeca pravilno vaspitana od strane nastavnika i roditeja ona ne bi ni isla u kladionicu sto bi automatski uticalo na neisplativost rada te iste kladionice i ona bi bila zatvorena jako nrzo.

 3. Pa nisu skole “logori”, cemu buka?
  Inspektori nek rade svoj posao pa nece biti problema. Dovoljno je dva puta zatvoriti lokal na 15 dana i nema te logike i svrhe krsiti zakon!

 4. Ma šta nam napriča!
  Da se nije digla hajka na društvenim mrežama, prstom ne bi mrdnuo. Ovako si samo našao povod da se opet natakneš pred kamere.
  Laž je da opština nema nikakvih nadležnosti. Ko god i šta god da radi, mora da dobije opštinsko odobrenje o ispunjenosti minimalnih tehničkih uslova.

 5. Nista cudno dobro jutro kolumbo nacelnice pa kafic vam je 20 m oskole godinama radi sve je to normalno samo otvarajte trujmo omladinu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*