Prnjavorčanka zaražena koronom, na sahrani bila u kontaktu sa sugrađanima

Starija žena iz Prnjavora zaražena je korona virusom i prijavila je da je bila u kontaktu samo sa suprugom koji je, nažalost, preminuo, saopšteno je nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije.

TV K3

– Suprug zaražene je sahranjen u subotu, a na sahrani je bilo socijalnih kontakata zaražene žene sa stanovništom naše lokalne zajednice. Te kontakte trenutno ispituje Higijensko – epidemiološka služba Doma zdravlja Prnjavor, rekao je komandant štaba Darko Tomaš.

Dodaje da je do sada na području opštine Prnjavor zaraženo 29 osoba. Pod zdravstvenim nadzorom je 117 osoba, dok je 1.348, po odobrenju epidemiologa, izašlo iz nadzora.

U kućnoj izolaciji je kontrolisano 46 osoba i niko nije prekršio izrečenu mjeru. Jedna osoba je zatečena na javnoj površini bez zaštitne opreme.

Kontrolisani su i privredni subjekti u Prnjavoru, kod dva su utvrđeni propusti – nisu zadužili osobe za dezinfekciju prostorija, te nisu imali rukavice i maske za kupce.

U opštinskim karantinima trenutno se nalazi 14 osoba, a u toku dana se očekuje dolazak još tri.

Tomaš je napomenuo da danas, u skladu sa republičkim mjerama, policijski čas počinje u 15 časova, a od sutra na snazi će biti od 22 časa, do 5 časova ujutro.

Na snazi ostaje mjera zabrane kretanja između lokalnih zajednica vikendom.

N. ĐURIĆ – mojprnjavor.info

4 Comments

 1. Mali Perin je stručnjak za računovodstvo (knjiženje sa konta na konto), razumije se i u teoriju revizije. Za bilo kakvog komadanta nije.

 2. Čuj komandant štaba.hahaha ovo je humor do koske.Čuj komandant!čuj darkoovako čovjek kada vas pogleda iz daljine ,pa pomislio bi se da ste vi kao fazon neki ozbiljni ljudi,ono kao fazon da znate šta radite i to.A komedija.Dzaba sto je vojska lavova kad je general magarac,kazu kinezi.Samo što je i vojska u ovom slučaju ovaca.Aj’ žžž

  • De bogam odjebi se budala prava netrebas ovde nista komentirati, nek ti .. .. ….
   Netrebamo ovde humora zato sto su tuzne vijesti
   nemas karaktera nemas nista prava si sirotinja.
   Bog ce te kazniti.
   I ako ne, onda cu te ja kazniti, kunim se u boga.;)
   Nemas nista, nista! Kao neka … 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*