Prnjavorčanin poginuo u saobraćajnoj nesreći u Wörglu u Austriji

U tirolskom gradu Verglu (okrug Kufštajn) u srijedu ujutru došlo je do dramatičnih scena jer je 26-godišnji L.K. vozač dobio zdravstvene probleme tokom vožnje. Muškarac je uprkos crvenom semaforu uletio u raskrsnicu gdje je povrijeđen. Preminuo je nešto kasnije na klinici u Inzbruku.

Nešto poslije 6:30 časova, 26-godišnji stanovnik zaustavio je automobil na crvenom semaforu u Salcburger ulici u Verglu. Kako je saopštila policija, muškarac se potom iznenada udaljio “vjerovatno zbog zdravstvenog poremećaja”, iako je na semaforu i dalje bilo crveno svijetlo. Automobil lokalnog stanovnika prešao je u traku za susret i lagano udario u drugo vozilo prije nego što je udario u semafor.

Uzrok smrti se istražuje

U udesu je povrijeđen vozač. Spasilački helikopter ga je odvezao na kliniku u Inzbruku, gdje je ujutru preminuo. Kako je saopštila policija, mladić nije podlegao povredama u udesu, već je od posljedica hitne medicinske pomoći preminuo tokom vožnje. Obdukcija bi sada trebalo da razjasni tačan razlog njegove smrti.

Vozačev automobil je bio potpuno uništen. Prilikom sudara sa semaforom izvučen je iz sidrišta i nekoliko metara prije toga automobil se zaustavio na zelenoj traci pored puta. Tokom radova spasavanja i čišćenja, Salzburger ulica je bila prohodna samo preko jedne trake na mjestu nesreće.

Krone.at

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*