Prnjavorčanin ispitan zbog prijetnji sudiji

Policajci Policijske stanice Prnjavor, ispitali su N.G. iz ovog grada, zbog sumnje da je prijetio sudiji.

“N.G. je osumnjičen da je 6. septembra, u Ulici cara Lazara u Prnjavoru, izazvao osjećaj ugroženosti prijetnjom po život i tijelo sudije, zbog njegovog zakonitog postupanja prilikom prekršajnog postupka koji se vodio pred Osnovim sudom u Prnjavoru”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

On je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv N.J. dostavi izvještaj za krivično djelo “Napad na sudiju i javnog tužioca”.

Prema nezvaničnim informacijama u pitanju je Nebojša Grujić (31).

Nezavisne novine

27 Comments

 1. Камо среће да су све судије и тужиоци као што је судија Драган Ивић. Лично га познајем и знам да тај неће пресудити нити више нити мање него онолико колико је закон рекао да буде казна. Ми смо генерално болесно друштво, гдје људи сматрају да могу свакоме рећи шта год хоће без икакве казне. За оне који то не знају судска власт је независна од извршне и законодавне. Код нас је све то толико измјешано да се више не зна ко је шта ни ко, али у сваком случају постоје закони који штите судије и тужиоце. Ја сам једном приликом написао коментар за једног судију, који је био на мјесту коментарисао сам слику која је објављена као “ковер фото” Фб и одмах сам ишао сутрадан на салушање у БЛ.

  • Tako je! Podrska za sudiju Dragana Ivica! Siguran sam da taj nece uraditi nista sto nije po zakonu!

   • Zaista se “mlati prazna slama” sa ovim slucajem! Nebojsa Grujic se doticnom nije ni obratio a kamoli prijetio ili ga bilo cim ugrozio! Jedino sto je ovdje ugrozeno je sloboda govora i izrazavanja optuzenog sto ce na kraju biti i dokazano! Kao da nase drustvo i pravosudni sistem nemaju vecih briga i nevolja od usputnog komentara dvojice radnih kolega a na racun treceg lica!

 2. Kao i nevladinih organizacija i svih drugih institucija, organizacija, udruzenja i pokreta (poljoprivrednika, vocara, prevoznika, nacionalnih manjina, bankara itd.). Misim da je to najmanje sto gospodin zasluzuje jer zna sve zivo i stvarno je NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ!!!

 3. Ambasadora BiH u svim zemljama sa kojim imamo uspostavljene diplomatske odnose, gradonacelnika svih gradova i nacelnika svih opstina u RS i FBiH, predsjednika svih skupstina u gradovima i opstinama u RS i FBiH, predsjedika svih mjesnih zajednica u RS i FBiH, predsjednika svih politickih stranaka u BiH, predsjednika advokatskih komora RS i FBiH, predsjednika notarskih komora RS i FBiH, direktora Centralne banke BiH, direktora svih javnih preduzeca i ustanova na nivou RS, BiH i FBiH (UIO BiH, autoputevi, javni putevi, klinicki centri, bolnice, domovi zdravlja, osnovne i srednje skole, fakulteti, djeciji vrtici, centri za socijalni rad, poreska uprava, poste, fond PIO, FZO, institut za javno zdravstvo, RUGIPP, republicka uprava za inspekcijske poslove, republicka uprava za igre na srecu, civilna zastita, vatrogsna drustva, centri za kulturu, šume, vode, zeljeznice, aerodromi, elektroprenos, komnalna preduzeca itd.),

 4. Predsjednika RS, Predsjednika Vade RS, ministra unutrasnjih poslova u Vladi RS, ministra pravde u Vladi RS, ministra saobracaja i veza u Vladi RS, Predsjednika Narodne skupstine RS, sefa kluba poslanika svih stranaka tj. klubova u Narodnoj skupstini RS, predsjedavajuceg Vijeca naroda RS, Predsjednika FBiH, Predsjednika Vlade FBiH, Predsjednika Vlada u svim kantonima u FBiH, ministra unutrasnjih poslova u Vladi FBiH i svim kantonalnim Vladama u FBiH, Direktora policije RS, nacelnika svih uprava policije, policijskih uprava i odjeljenja u MUP-u RS, komadanta SAJ-a, komandira svih policijskih stanica u MUP-u RS, direktora FUP, komadira svih policijskih stanica u FBiH, direktora SIPA-e, direktora OSA-e, direktora Granicne policije BiH,

 5. Mislim da gospodina “Istina i laz” treba postaviti za predsjednika Evropskog suda za ljudska prava, Medjunarodnog suda pravde, MKSJ u Hagu, Ustavnog suda BiH, Ustavnog suda RS, Ustavnog suda FBiH, Suda BiH, Vrhovnog suda RS, predsjednika svih okruznih i osnovnih sudova u RS i FBiH, glvnog tuzioca Tuzilastva BiH, glavnog republickog tuzioca RS, zamjenika glavnog republickog tuzioca RS tj. specijalnog tuzioca Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog krimiala, glavnog tuzioca svih Okruznih javnih tuzilastava u RS, glavnog Federalnog tuzioca tuzilasva FBiH, glavnog tuzioca svih kantonalnih tuzilastava u FBiH, predsjednika VSTS BiH, clana predsjednistva BiH iz RS (pa da onda imamo tri bosnjacka clana predsjednista BiH), predsjedavajuceg Savjeta mnistara BiH, ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH, ministra pavde u Savjetu ministara BiH, ministra odbrane u Savjetu ministara BiH, predsjedavajuceg Parlamentarne skupstine BiH, predsjedavajuceg Doma naroda i Predstavnickog doma Parlamentarne skupstine BiH,

  • Vrlo uvazeni g’dine says.Veliko mi je zadovoljstvo i cast sto ste mene upravo Vi predlozili za mnoge navedene funkcije.Medjutim zao mi je sto maram da Vas razocaram u nadi da ce te uvaziti sve moje razloge zbog cega ne bih zelio da preuzmen sve te duznosti.Jedan razlog je sto imate takvog covjeka u liku i djelu Milorada Dodika.Drugi razlog je sto ima i mnogo gorih kandidata u vlasti kao i u opoziciji koji bi bili spremni da to prihvate kao npr.Stanic,Kalabic,MehticKosarac,Stevandic,Cavic,Covic,Sarovic itd.Kao treci razlog je sto ne zivim dole i sto ovde u Austriji obavljam veoma odgovorne poslove i to sa 95% uspjeha.A prije toga sam bio i u Svajcarskoj i Njemackoj i uspjesno obavljao vazne poslove u kompaniji i drustvu u tim zemljama.Svagdje sam bio cijenjen i postovan sem dole kada sam radio skoro 5 godina.Naprotiv i dole su me postovali ali pojedini nisu dali da napravim neki napredak za sebe,a jos vise za drustvo.Dole su cijenili one koji locu po kafanama i razne druge prestupnike kojima su mogli pojedinci da manipulisu.

 6. Čitam komentare i ni jedne loše riječi o Gruji nema jer se zaista radi o sjajnom momku i čovjeku koji nije mrava zgazio a kamo li da prijeti nekome. Neka se sramoti država kad ovakvog čovjeka hoće krivično da goni. Ako je ostalo i gram pravde oslobodiće ga. Podrška za Nešu.

 7. Mora biti tako kad je predsjednik suda Nada Zivković.Pokrala sto se pokrasti moze.Bruka je sta se tu dešava.Zalosno je sto nema covjeka postenog da dodje na vlast.

 8. Ja sam bio sa GRUJOM kada se to desilo… Čovjek nije kriv apsolutno sudija laže a to ćemo i dokazati na sudu ima gruja još svjedoka ne samo mene… GRUJA SUDIJI NIJE REKAO NI JEDNU RUŽNU RIJEČ… DRŽATI ČOVJEKA 6SATI U POLICIJI… PA TO MOŽE SAMO KOD NAS…

 9. Pratim jedan segment sudskog djelovanja a on se odnosi na parnice izmedju klijenata i banaka ili mikro kreditnih organizacija i dolazim do zakljucka da ni pravnici banaka ili mkf ne bi donosili takve presude u svoju korist kako ih donisi prnjavorski sud u korist bankarskog sektora.

 10. Pratim jedan segment sudskog djelovanja a on se odnosi na parnice izmedju klijenata i banaka ili mikro kreditnih organizacija i dolazim do zakljucka da ni pravnici banaka ili mkf ne bi donosili takve presude u svoju korist kako ih donisi prnjavorski sud.

 11. Nema tu pravde nesudi se tu po pravdi vec da se naplati sto veca kazna.bez ikalvih doksza i svjedoka odreze ti kaznu samo zsto sto te neko tuzio bez dokaza i svjedoka
  Pravda za Gruju

 12. Sram da bude i sud i sudije i policiju i drzavu,korumpirana mafija ,istjerase sav jadni narod iz drzave, bolje da su oni uhapsili sudinicu i ispitalije za mito i korupciju.ali eto hvala bogu ja nedolazim tako često dole zbog takvih kriminalaca na vlasti

 13. Moramo podići snagu javnog mnijenaj na viši nivo. Ako je jedan sudija očigledno slučajno ili namjerno pustupao suprotno zakonu onda je nužno da osuda javnog mnijenja ima takvu snagu da neminovno dovede do smjene sudije. To je način kako funkcionišu društva u kojima je pravda dostižna.

 14. To rade vec odavno ja uopste nemam zelju dole da dolazim.Otisao sam hvala dragom bogu ako budem u mogucnosti koliko toliko pomoci familiji da ptezive u tom getu.

 15. Sudije advokati to su najveci kriminalci u sistemu.Korupcija je kao kod policije plati pa radi sta hoces.Nikada u nas to sudstvo nije valjalo a svi advokati su potencijalne sudije.Oni uopste ne rade po zakonu oni zakon krse sve zbog mita.Imao sam jedan spor vodila ga sudkinja Ana Savkovic a advokat koji zastupao drugu osobu je bio Vincic Petko.Koja je to bila stoka koliko su maltretirali sirotinju.Kada sam cuo da je Vincica Petka neko ubio a prije par godina i Ana Savkovic pala sa balkona zgrade u kome je stanovala.Tako treba sotone da stradaju u najvecim mukama.

   • Vjerujem u boga i vjerujem da bog kaznjava i onaj ko radi takve stvari kao sto je radio Vincic Petko i Ana Savkovic ja njima nisam zelio nista lose oni su sami sebi zlo cinili i zlo im se vratilo.Ti vjerovatno vjerujes da bog sve prasta ja vjerujem da bog ne prasta sve i zato ne zelim niti cinim nekom zlo.Sto se tice obicnog naroda pa i sa onima s’kojima se ne slazem s’kojim sam bio i na sudu ni njima ne zelim nista lose.Smatram da su samo kulturno i u drugom pogledu zaostali i zato postoji sud i policija da ih osudi i sve sto mi se lose desavalo krivim i sud i policiju i advokate.Zato ako oni ne sude po pravdi neka sudi dragi bog njima.Meni je svejedno otisao sam i dole sve manje i manje dolazim mogu da mi dole sve oduzmu jer smatram da sam silom protjeran.Da sam ostao dole ko zna mozda bi morao da se branim na sve nacine.Mislim da ste me razumjeli.

   • Onaj ko drugima zeli zlo on ne misli ni sebi dobro.Takvi su bili Vincic Petko i Ana Savkovic

 16. Neka je sramota države i Tužalštvo i sudije! Čuj osjećaj ugroženosti. Još je ostalo da kažnjavate i tjerate svoj narod.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*