Prnjavor: Učenicima romske populacije zimske jakne i čizmice

Aktivisti Udruženja “Romska djevojka – Romani ćej” iz Prnjavora juče su na gradskom trgu druženjem sa sugrađanima i podjelom promotivnog materijala o borbi protiv nasilja nad ženama počeli aktivnosti u okviru kampanje 16 dana aktivizma protiv rodnog nasilja. Aktivnosti su nastavljene i danas podjelom zimskih jakni i čizmica za desetoro djece koja su u sistemu obrazovanja.

Učenici romske populacije iz Prnjavora dobili su tople zimske jakne i čizmice. Odjeću i obuću podijelilo im je Udruženje „Romska djevojka-Romani ćej“ u okviru kampanje 16 dana aktivizma protiv rodnog nasilja. Među ukupno deset mališana su i Klaudija i Lućiano. Kažu da su se mnogo obradovali poklonima.

Predsjednik ovog Udruženja Snježana Mirković istakla je da je ovakva podrška prisutna godinama unazad, kako bi djecu motivisala da redovno pohađaju nastavu. Naglašava da su djeci u prethodnom periodu obezbjeđivali osnovni školski pribor i đačke torbe.

U sklopu 16 dana aktivizma, Udruženje ima brojne aktivnosti, a među njima i izrada dekupaž tehnike sa romskim motivima, koja će biti izložena na sajmovima.

Izvor: TV K3 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*