Prnjavor: Sjećanje na 626 poginulih boraca

U Spomen-hramu na Vučijaku, povodom Dana Republike Srpske, služen je parastos za 626 poginulih boraca Vojske Srpske u odbrambeno-otadžbinskom sa područja opštine Prnjavor.

TV K3

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je novinarima da na ovaj dan, koji se nikada ne smije zaboraviti, treba uputiti poruke mira kako se ratna dešavanja ne bi ponovila. On je naveo da je najveći dio obaveza prema borcima iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata preuzela Republika, ali i da ova lokalna zajednica izdvaja značajna godišnja sredstva za udruženja koja okupljaju ovu kategoriju stanovništva i određene vidove jednokratne pomoći.

Tomaš je istakao da je najznačajniji projekat u saradnji opštine Prnjavor i republičkih vlasti bilo stambeno zbrinjavanje boračke kategorije i naglasio da će oko 95 odsto poslova završeno. “Vjerujem da će se u narednom periodu naći adekvatno rješenje i za sve pojedinačne slučajeve koji su eventualno ostali ne riješeni” , rekao je Tomaš.

U Spomen-hramu na Vučijaku služena je liturgija i položeni su vijenci na spomenik palim borcima.

SRNA

6 Comments

  1. Mislim da u prvi plan treba ipak tzv momo iz austrije koji se skoro obratio putem prnjavora info bude zadovoljen i da mu se kao i ostalim nasim sugradjanima i sire koji su u inozemstvu vrati ratni porez.tek u drugi plan uzeti u obzir poginule borce i njihove porodice.a kao trece ova slika o prisutnim pokrece lavinu zgrazanja.mi kao taoci i sluge ove vlasti i njihove kabadahijske nebrige mozemo i moramo gajiti vjeru u bolje sutra.

  2. Sramota je da dezerteri, sinovi dezertera i postovaoci politike najvecih dezertera polazu vijence.

  3. Hoce li se ikad napraviti spomenik palim borcima u Prnjavoru ili nece?
    Ili ce se cekati da prodje 50 godina

  4. Vidim danas je polagan vjenac za pale borce rep.srpske sramota vidim malo je ljudi u crkvi sramota za mjestane vucijaka

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*