Prnjavor: Romskim učenicima uručena sredstva za kupovinu knjiga i pribora

Učenicima romske nacionalne manjine koji žive na području opštine Prnjavor, danas su uručena novčana sredstva za kupovinu školskih udžbenika i pribora. Novac za kupovinu knjiga dobilo je 12 učenika koji pohađaju osnovnu školu.

Već sedamnaest godina, iz budžeta opštine Prnjavor, izdvajaju se sredstva za stimulisanje učenika romske populacije. Lijep gest je prerastao u tradiciju, pa je i ove godine, načelnik opštine uručio novčana sredstva za 12 učenika romske populacije koji redovno pohađaju nastavu. Sredstva su prvobitno namijenjena za kupovinu osnovnih školskih potrepština

Poželivši mališanima srećan početak nove školske godine, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, posebno je pohvalio aktivnosti romskih Udruženja, koji iz godine u godinu uspijevaju da dobiju sredstva i iz drugih međunarodnih projekata.

Posebno treba napomenuti činjenicu, da sve nacionalne manjine u Prnjavoru uživaju podršku opštine Prnjavor u vidu finasiranja manifestacija i projekata koje organizovano sprovode djelovanjem kroz svoja udruženja.

Izvor: TV K3 

12 Comments

 1. Sada svi trazite sta kome treba,sada se dobija.Cak i kvadrat stana se moze dobiti preko sekretarice u opstini povoljnije! Troslojno staklo ko zeli takodje moze dobiti. Uz sve to ide i malo prasetine ali samo na vikendici kruznog toka 🙂

 2. A gdje je pomoć pravoj sirotinji,i djci porodica koja se bave samo poljoprivredom!
  Samo politizujete stvar a zapravo i niste svijesni koliko narodu bodete oči! Veliki minus pred izbore.

  • Ne mogu oni imati vise minusa koliko mi imamo malo pameti.Da ne govorim da memoriju i nemamo sutra smo to vec zaboravili.Kada dodje Dodik i kaze glasajte za nas ako ne glasate j.ba.vam majku vi mu aplaudirate.Bolje je Prle da se predamo Svabama ovi nasi ce nas zive u grob da odvedu.

  • Dva,majmuna se slikaju sa ovom djecom,njihova lica (identitet) moraju biti zasticena ! Molim nadlezne da odreaguju !

  • Cigani zasticeni ko polarni medvedi,sve im dajete,a druge ko jebe,to sredili oni lopovi Mirkovici

   • Nek te cigan opali da ne budeš zabrinuta već zbrinuta?Da i tebe neko jebe, bar malo.
    Deklarisi se ko ciganka pa i ti budi ko polarni medvjed zaštićena zajedno sa Mirkovicima.

 3. oćuuuu, oćuuu i ja da sam cigan ko naš naćelnik,da dobijam sve djabe i da sam na grbaći ovog naroda napaćenog.

 4. Da ja kao i svake godine i ove godine pitam:
  Zasto opstina daje novac u gotovini umjesto da napravi spisak dece , te razred koji pohadjaju i kupi knjige , TE IM URUCI KNJIGE A NE NOVAC RODITELJIMA?
  A drugi narodi i nacionalne manjine nemaju ugrozenih i njima netreba nikad nista dati.
  Opstina sama sebi pravi problem. Zaposlite im roditelje i nek rade te nek se brinu sami o svojoj deci. Resi mu stambeno pitanje, skoluj njega, skoluj njegovu decu pa najbolje da ih do 18 god skolujete a posle im odmah dajte penziju

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*