Prnjavor: Promovisana zbirka pjesama “Stablo ljubavi” (FOTO)

U Narodnoj biblioteci u Prnjavoru promovisana je zbirka pjesama “Stablo ljubavi”, autora Duška Popovića iz Prnjavora.

Autor Duško Popović je rekao da je zbirka pjesama “Stablo ljubavi” svojevrsno vraćanje u život jednog nepovratno i zauvijek izgubljenog patrijarhalnog, izvornog, prirodnog svijeta iz kojeg čovjek potiče, vremena u kojem je bio čovjek i u kojem je imao dušu.

“Knjiga govori o tome da je intelekt prešao u ludilo, tehnika postala sredstvo, nauka postala haos, u stvari uči čovjeka da kroz život treba naučiti da gubi. Mi smo nijemi svjedoci svijeta koji se pred nama urušava, osuđeni da gubimo ne samo ljude sa kojima smo bliski i koje poznajemo, nego i dane i godine”, kaže Popović.

Ova zbirka sadrži oko 80 pjesama a Popović kaže da mu je prva knjiga izdana 1985. godine. Do danas je objavio više od 20 djela uz četiri decenije iskustva u pisanju. Prvi recenzent zbirke “Stablo ljubavi” je jedan od najvećih poznavalaca daleko istočne misli u Evropi i univerzitetski profesor u Beogradu, Dušan Pajin.

Popović kaže i kako hoće da vjeruje da ovaj narod nije ostao bez duše, da “stabla ljubavi” zapravo još ponegdje postoje i nada se da neće potpuno usahnuti i biti isječena.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*