Prnjavor: Promovisana zbirka Duška Popovića

Zbirka poezije  „Laku noć“, autora Duška Popovića iz Donjih Vijačana kod Prnjavora, promovisana je u prnjavorskom Centru za kulturu.

Nova zbirka ovog profesora filozofije, govori o vremenu u kojem se danas živi, te nije laku noć u pravom smislu, nego jedna opomena čovjeku.

„Ovo proza nije govor o vremenu, nego moj odgovor vremenu u kojem narod živi i egzistira“, kaže autor zbirke „Laku noć“, Duško Popović.

U recenziji zbirke učestvovao je književnik Ranko Preradović, kao i Milutin Lujo Danojlić, dok je zbirku uredio Vojin Trivunović.

„Duško nas opoimjne da bi trebali više biti ljudi. On tematiku svjestkse razine spušta na nivo svog sela, opisuje svoje ljude, njihove doživljaje, živote, patnje, pa i pogled na današnji svijet“, izjavio je urednik zbirke Vojin Trivunović.

Pored toga što je veliki dio poezije posvetio svojim kako kaže Vijačancim, posvetio je i pjesmu novoj generaciji, koja je stasala tokom Duškovog rada u prnjavorskoj Gimnaziji.

„Ja nisam neki pjesnik koji svaki dan piše, ja izvjesno vrijem čutim i onda sve to zapišem. Nadam se da će naredne godine u ovo doba biti jedna nova zbirka“, dodao je autor zbirke „Laku noć“.

Popović je član Književnog kluba“Talasi“ iz Prnjavora, te Udruženja književnika Republike Srpske.

(TV K3)

Da li smatrate da se sjednice SO Prnjavor trebaju prenositi uživo preko interneta?

  • Da (84%, 1,732 glasova)
  • Ne (16%, 335 glasova)

Ukupno glasova: 2,067

Loading ... Loading ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*