Prnjavor prodaje dvije parcele u poslovnoj zoni Vijaka ispod tržišne cijene

Opština Prnjavor prodaje dvije građevinske parcele u poslovno-turističkoj zoni Vijaka putem javnog nadmetanja, a u oglasu se navodi se da je cijena ispod tržišne.

Nepokretnosti su ukupne površine od 17.731 m2, od čega prva parcela zauzima 8.836 m2, a druga 8.895 m2.

Početna cijena zemljišta je 12KM/m2 što je utvrđena tržišna vrijednost a najpovoljnija ponuđena cijena će biti umanjena za iznos od 3,5 KM/m2 ukoliko investitor u roku od tri godine zaposli na neodređeno vrijeme namanje 15 novih radnika.

Ako investitor u trenutku podnošenja prijave zapošljava najmanje 40 radnika cijena zemljišta se takođe umanjuje za iznos od 3,5 KM/m2, a za isti iznos biće umanjena i ako je vrijednost investicije u objekat mnimalno 700.000 KM.

U slučaju prijave jednog ponuđača prodaja zemljišta se može izvršiti neposrednom podogbom, navodi se u oglasu.

Licitacija je zakazana za 28. mart, a detalji se nalaze OVDJE.

Podsjećamo da je krajem 2022. saopšteno da je u toku izgradnja saobraćajnice široke 16 metara kako bi privrednici u Poslovnoj zoni Vijaka imali jednostavniji i brži pristup auto-putu 9. januar.

Načelnik opštine Darko Tomaš tom prilikom je najavio da je više od 95% dogovora postignuto sa novim investitorom, koji planira uložiti više od 50 mil EUR.

– Za povezivanje samog tog puta sa auto-putem, neophodna je i gradnja kružnog toka koja košta 2,6 mil KM i ja očekujem ovdje podršku i pomoć republičkih vlasti – naglasio je Tomaš.

eKapija

4 Comments

  1. Obavezno cu kupiti obadvije parcele jer sam planirao da na tim parcelama sagradim dva odlagalista Nuklearnog otpada kako se nebi morao da odlaze na Trgovskoj gori.Naravno vlast ce biti dobro nagradjena .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*