Prnjavor: Opštini “Zlatni ključ” za razvojne projekte

Foto: Prnjavor.info

Načelniku opštine Prnjavor Darku Tomašu danas će u Novom Sadu biti uručeno priznanje “Zlatni ključ” 12. Dunavskog biznis foruma koje je ova opština, kako je obrazloženo, dobila za otvorenost, saradnju sa susjedima i razvojne projekte.
Tomaš je izjavio Srni da je priznanje dodatni motiv za još bolji rad u narednom periodu.

“Realizovali smo brojne projekte čiji je cilj razvoj naše lokalne zajednice i unapređenje uslova života naših sugrađana. Posebno je značajan projekat izgradnje poslovne zone `Vijaka` u neposrednoj blizini auto-puta koji vidimo kao okosnicu budućeg privrednog razvoja naše opštine”, rekao je Tomaš.

On je podsjetio da su ukupni prihodi privrede prošle godine iznosili milijardu i 27 miliona KM, što je za 34 odsto više nego 2020. godine, a po obimu spoljnotrgovinske razmjene Prnjavor je četvrti u banjalučkoj regiji.

Opštna Prnjavor u ovoj godini ima 953 privredna subjekta, od kojih je 238 pravnih lica, a 715 su preduzetnici. Prema podacima Spoljnotrgovinske komore BiH, prnjavorski privrednici izvoze na pet kontinenata.

Zbog velikog broja nacionalnih manjina koje žive u ovoj opštini, Prnjavor je poznat i kao “mala Evropa”, a sa njihovim matičnim zemljama proteklih godina urađeno je mnogo na razmjeni pozitivnih iskustava, kako u lokalnom razvoju tako i mogućnostima pristupa razvojnim EU fondovima, uspostavljena je dobra i kvalitetna međusobna privredna, obrazovna i kulturna saradnja.

Osim opštine Prnjavor ovogodišnji dobitnci “Zlatnog ključa” su Pula, Bijelo Polje, Kragujevac i Kraljevo.

Dvanaesti Dunavski biznis forum organizuje se s ciljem afirmacije prosperiteta i unapređenja regionalne saradnje.

Skup je okupio eminentne stručnjake, predstavnike privrede, diplomatije, politike, nauke, kulture i medija iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, BiH, Crne Gore, Rumunije, Bugarske i Srbije.

Pokrovitelji skupa su Privredna komora Srbije i Pokrajinski sekretarijat za privredu Vojvodine.

Izvor: SRNA

7 Comments

 1. Lapsus je bio, mislila sam ovako- Boji se Srbija i Aleksandar Vučić da kod nas ne pobijedi Opozicija a ja ću baš namjerno glasati za našu patriotsku Opoziciju!!!

 2. Boji se Srija da kod nas ne pobijedi Opozicija a ja ću baš namjerno glasati za našu patriotsku Opoziciju!!!

 3. Нека ми неко наведе један развојни пројекат који је Дарко Томаш реализовао у Прњавору?

  • Sjećaš li se Đogane onoga u Parku ljetos? Koljena su boljela i mene i tebe……..

   • Као прво Парк није инвестиција а као друго то је финансирала приватна фирма
    “Младекс”Требате престати са предизборном кампањом у којој вам је матрица да је СДС изданичка странка јер вам је то контрапродуктивно.Ето један бесплатан савјет.А Ви ми Сања наведите једну инвестицију коју је Томаш реализовао?

    • Đogane, nekadašnji prnjavosrski cvijete i obdarenko, SDS je postao Bakirov i od stranaca kao i PDP a to nam dokazuju njihovi postupci- kad treba glasati npr protiv nato pakta oni pobjegnu i mnogo toga pa šta drugo mogu oni da budu nego izdajnici. A ja sam te pitala nešto drugo, … sjeti se mlađih dana hehehe

  • Đogo, te projekte će nam realizovati glavni grad nakon izbora, naše prelijepo Sarajevo sa Baščaršijom !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*