3 Comments

 1. @ Кум(а) на земљи…

  Узор Вучићу је Мило, а следбеник Миле… тако да се Србима „танко“ пише, куме мoj.

  Gornja teza u dijelu prethodnog komentara zvuči kao naučna fantastika. Međutim nije tako. U prilogu pročitajte kako taj odnos funkcioniše iz ugla poznatog sociologa i političkog analizičara, opisan tako da ga svako može razumjeti i shvatiti, i sam zaključiti u istinitost navoda. Uživajte u priloženoj fotografiji, i objašnjenju sociologa :

  https://balkanskapravila.com/rdjavi-odnosi-podgorice-i-beograda-vucic-i-djukanovic-kao-braca

 2. Мала допуна:
  Краљица Марија је супруга А.Карађорђевића, румунска принцеза из дома –
  Hoencolern-Zigmaringena. Сушта је супротност супругу и једна је од највољенијих жена које је Србија имала. Звали су је и Краљица Мајка због издашне помоћи и личног пожртвовања онима којима је помоћ била потребна.

  Рођена је у Њемачкој, 1900. године; кћерка је румунског краљевског пара (Фердинанда Првог и краљице Марије), има породичне везе са енглеским краљем Едвардом VII. Од 1922. до 1934. године била је краљица Краљевине СХС. Имала је троје дјеце: Петра Другог, Томислава и Андреја Карађорђевића. Послије убиства супруга, односно напада на Југославију одлази у Велику Британију, гдје умире 1961. године.
  Пошто су чланови краљевске породице у то време већ живели у егзилу, још од немачке окупације 1941. године, Тито је наредио председништву Народне скупштине Народне Федеративне Републике Југославије да изда декрет којим се свим живим члановима породице Карађорђевић одузима држављанство и којим се проглашавају непријатељима нове државе.
  Одлуком Вишег суда у Београду, од априла 2014.године, Краљица Мајка – рехабилитована је, чиме је исправљена комнунистичка неправда према њој и краљевској породици.

  Ови подаци и опис кумства породици Теодора Миложајца из Штрбаца само су мали дио приче о овој хуманој Краљици, о којој се мало или готово нимало не учи у националној српској историји.

 3. На приложеној слици поред краљице Марије налази се ЊКВ Александар Карађорђевић, тзв. Ујединитељ – мутан тип, негативан по Србе и Србију, и остале српске земље, као ријетко ко у српској историји. Ево дијела приче о њему, из пера Васе Казимировића, новинара Политике и писца књиге „Србија и Југославија 1914 -1945. године:
  „Краљ Александар био је слободни зидар. Неки од слободних зидара који су учествовали у припреми увођења личног режима краља Александра, и чинили стуб прве шестојануарске владе, били су представници крупног и најкрупнијег капитала. Они су имали јаке везе са масонским банкарским круговима у Француској и Великој Британији. После атентата на краља Александра у Марсељу, већина Срба је била жалосна и жудила за осветом, али нису били спремни да му опросте што је, опредељујући се за лични режим, жртвовао слободарске традиције Србије и што је, своје југословенске политике ради, запоставио интересе Србије у целини, а нарочито у Босни и Херцеговини и Хрватској. И што је допустио да на сељаке у Србији, кад су дизали глас против шестојануарског режима, жандармерија отвара ватру и насрће на њих с исуканим бајонетима на пушкама. Према једној забиљешци првака Земљорадничке странке, Драгољуба Јовановића, љутња на краља Александра код једног дијела Срба била је толико јака и постојана, да су појединци, као предсједник општине Прибој, Добра Стевановић, после трагедије у Марсељу, зажалили што краљ није погинуо од српске руке, него од руке највећих српских душмана…“.

  Прије доласка на власт био је „го као пиштољ“, што се материјалног стања тиче, али ће временом постати трећи по богатсву, одмах послије енглеске краљице и белгијског краља!
  Једини владар који је успио да га превазиђе, у негативном смислу, по свим могућим параметрима, је Александар Вучић, садашњи властодржац Србије – Вољени Вођа. Он, јадничак, толико је вриједан да ради дневно 25-26 сати, и уз то устаје сат раније! Штету коју је Вучић нанио Србима није упамћена од првих усмених и првих писмених трагова историје Срба, од Лепенског Вира и Винче, до дана данашњега, а то значи уназад 7.528 година, а 2.019 година послије Христа.
  Узор Вучићу је Мило, а следбеник Миле… тако да се Србима „танко“ пише, куме moj.
  Они су нас довели довде, а одвешће нас и даље (М.Витезовић; парафраза)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*