Prnjavor: Na izložbi sitnih i ukrasnih životinja 700 eksponata

U organizaciji Udruženja za zaštitu i uzgoj sitnih i ukrasnih životinja “Fenix” iz Prnjavora danas je u hali “Nikolić” u Prnjavoru otvorena prva izložba sitnih životinja.

Izloženo je 700 eksponata, a među njima najviše golubova i ostalih ptica, ali tu su i kunići i perad.

Skupina golubova, divljih pataka, ukrasnih kokošaka prebogate širokim spektrom boja perja, baš kao i papagaji, kanarinci, paunovi, ukrasni fazani, prepelice i grlice. Neobični zvukovi dopiru sa svih strana. Sve to može da se vidi na prvoj izložbi sitnih i ukrasnih životinja u Prnjavoru. Saša Lazić, uzgajivač iz Modriče i jedan od sudija čestitao je organizatorima na realizaciji izložbe, ističući da je po svemu na vrlo visokom nivou.

“Zahvalio bih se ovim putem organizatorima na jako dobroj organizaciji. Rijetki su ljudi koji rade izložbe  i da ovako prvi put to bude, na ovakvom nivou. Zadovoljan sam i posjetom, izloženim eksponatima, kao i radom sudija. U toku je ocjenjivanje”, kaže Saša Lazić, predsjednik Društva “Posavski odgajivač” iz Modriče.

Izložba je takmičarskog i revijalnog karaktera, sudije će ocijeniti izložene eksponate i pobjednici će biti poznati u nedjelju, trećeg i posljednjeg dana izložbe.

“Sudije su odgovorne da usmjere odgajivača u pravom smjeru, zato mi između ostalog i organizujemo izložbe i organizujemo suđenja. zadatak sudija je da prije svega bude upoznat sa materijom kojom se bavi. Zato se stalno organizuju seminari, gdje sudije poboljšavaju svoje znanje”, rekao je Saša Lazić, predsjednik Društva “Posavski odgajivač” iz Modriče.

Organizator izložbe Velibor Trivičević kaže da je izložba za sve Prnjavorčane novina, s’ obzirom da se po prvi put održava. Ističe da sama organizacija predstavlja zahtjevan posao, ali brojem od 65 učesnika i 700 eksponata itekako je zadovoljan.

“Mojim riječnikom – glava puca, ali srce veće od Rusije. Znači, organizacija je zahtjevna, nas 15-ak svega je u ovoj priči. Prethodnih maltene mjesec dana smo imali danonoćno bdijenje, pisanje i slanje zahtjeva, sve smo odradili po međunarodnim propozicijama. Ali, prvi put je ovo u Prnjavoru, tako da ja zaista srce kao Rusija”, rekao je Velibor Trivičević, organizator izložbe.

Izložba je otvorena do nedjelje, devetog februara, s’ tim da se dvorana otvara ujutro u sedam sati. Nedjelja je ujedno i dan kada se životinje mogu kupiti, odnosno prodati.

Izvor: TV K3 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*