Prnjavor: Mladi glumci izveli premijeru “Snježana i sedam patuljaka”

Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” Prnjavor premijerno je pred domaćom publikom izvela predstavu “Snježana i sedam patuljaka”, po tekstu Brankice Radonjić.

Prnjavor – predstava “Snježana i sedam patuljaka”Foto: SRNA

Radonjićeva, koja je umjetnički rukovodilac Dramske scene, kaže da je osnažila polaznike pozorišta da se upuste u ovakvu avanturu i samostalno odrade sve faze nastanka pozorišne predstave.

– U našem poslu konačna odluka je uvijek u rukama publike, a aplauz nakon predstave je potvrdio da smo na pravom putu. Ponosna sam na njihov entuzijazam, rad i vjeru u sebe – rekla je Radonjićeva.
Ona je naglasila da proces mentorskog rada podrazumijeva osposobljavanje učenika da samostalno koriste i kombinuju stečena znanja.

Mlada glumica Ana Јugović, kojoj je povjerena uloga Snježane, kaže da je rad na predstavi bio zahtjevan jer je bez prisustva mentora veća odgovornost na samoj ekipi, ali i da je istovremeno bilo zabavno naći se na različitim novim zadacima.

Neda Stojčić, koja je uradila adaptaciju teksta, rekla je Srni da je prihvatila rad na projektu kako bi se oprobala i u nečemu drugom osim u glumi.

– Režija me uvijek privlačila i činila se zanimljivom. Najveći izazov je bio da se sve uskladi, da se ideja realizuje kako treba. Nije sve išlo lako, ali smo probleme rješavali zajedno, kao tim – navela je Stojčićeva.

Premijera predstave izvedena je u prnjavorskom Centru za kulturu.
Na trenutnom repertoaru Dramske scene SPKD “Prosvjeta” Prnjavor aktuelne su predstave za djecu “Štrumpfovi”, “I devojčice igraju fudbal” i “Snježana i sedam patuljaka”, predstave za tinejdžere i omladinu “To nisam ja”, “Tinejdžitis” i “Prvi dejt”, dok grupa za odrasle izvodi “Ženske razgovore”, “Јazavac pred sudom” i “Druga sreća”.
RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*