Prnjavor: KSS obilježilo krsnu slavu Pokrov Presvete Bogorodice (FOTO)

Dobrotvorno društvo Kolo srpskih sestara Prnjavor danas je obilježilo krsnu slavu Pokrov presvete Bogorodice.

Zbog epidemiološke situacije, Kolo je ove godine slavu obilježilo bez gostiju. Članice Kola prisustvovale su liturgiju u crkvi Svetog Georgija u Prnjavoru, gdje je obavljeno i lomljenje slavskog kolača i osveštanje žita i pomen za umrle članice.

– Svim članicama Kola čestitam krsnu slavu pokrov presvete Bogorodice, koja nas je danas okupila u svom krilu, da nas opomene da samo vjera u Boga može da nam podari nježnost i toplinu u duši, plemenitost i ljubav u srcu i iskrenost i savjest u glavi – poručila je potpredsjednica kola srpskih sestara Prnjavor.

Nakon službe članice Kola su obišle grobna mjesta, položile cvijeće i prislužile svijeće preminulim članicama ove organizacije.

U Kolu podsjećaju da su u prošloj godini završili projekat gradnje kuće porodice Rakić, koja je u novi dom uselila u toku ove godine, a da trenutno grade juću za sedmočlanu porodicu Vasić iz Čorli.

– Nadamo se da će uskoro kuća Vasića biti pokrivena i da će se ostali radovi odvijati neometano, što zavisi od sredstava koje budemo imali na raspolaganju. Mi smo ove godine uradile više nego što smo očekivale, jer smo za dječake porodice Slijepčević iz Donjih Vijačana nabavile elektromotorna kolica i obezbijedile sredstva za završetak prostorije koja je bila neophodna za njih – kaže Popadićeva.

Dodaje da su kao koordinatori akcije uzele učećšća i u projektu završetka unutrašnjih radova na kući sedmočlane porodice Golićk, za koju je dio sredstava obezbijedio donator, a dio opština Prnjavor.

– Sve ovo Kolo ne bi moglo realizovati da nema naših donatora, prije svega privrednika opštine Prnjavor. U projektima su nam pomagali i predsjednica Republike Srpske i opština Prnjavor, tako da smo uspjeli u ovoj godini puno toga uraditi – dodaje potpredsjednica KSS Prnjavor, dodajući da u radu Kola uveliko pomažu i Boračka organizacija, Udruženje RVI, Centar za socijalni rad…

Nažalost, zbog epidemiološke situacije u vezi sa korona virusom, poručuju u Kolu, u januaru neće biti organizovana donatorska 28. Svetosavska zabava, koja je tradicija u ovom gradu, ali ih, kažu članice, to neće spriječiti da i dalje rade svoj posao, a to je da prikupe sredstva za one kojima je pomoć najpotrebnija.

(TV K3)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*