Prnjavor ima najveći budžet u istoriji grada

Skupština grada Prnjavor usvojila je rebalans budžeta za ovu godinu od 37.600.000 KM, što je najveći iznos u istoriji grada.

Plan budžeta po rebalansu veći je za 3.900.000 KM ili 11,57 odsto u odnosu na ranije usvojeni budžet od 33.700.000 KM. Rebalansom budžeta uvećan je i plan kapitalnih investicija za ovu godinu i iznosi 8.240.567 KM. Uz odobrena sredstva Svjetske banke i Evropske investicione banke, grad za realizaciju različitih kapitalnih projekata ima obezbjeđena sredstva od 13.740.000 KM.

Do uvećanja budžeta došlo je povećanjem poreskih i neporeskih prihoda, ali i planom neutrošenih namjenskih sredstava, od vlastitih prihoda grada i sredstava odobrenih kroz program javnih investicija Vlade Republike Srpske iz ranijih perioda.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš istakao je da su rijetke lokalne zajednice koje uspiju da iz svojih prihoda povećaju budžet za 3.900.000 KM, a da je to ovaj grad uspio zahvaljujući domaćinskom poslovanju posljednjih osam godina.

– Najveće investicije predviđene su za projekte vodosnabdijevanja nekoliko mjesnih zajednica, a sredstva koja su na računu grada biće realizovana u skladu sa dinamikom predviđenom zakonom – pojasnio je Tomaš. On je dodao i da će više od 5.000.000 KM biti investirano u sanaciju ili izgradnju lokalne putne mreže.

Srpskainfo.com

6 Comments

 1. za efbeha a ne za ono gdje ne živi i da pokuša da oživi mrtvaca zvan beha jer niko neće da jaši mrtvog konja. Džaba je se kao zalagati za beha a istovremeno je rušiti na sve moguće i nemoguće načine uz lažnu podršku stranaca ! Stranci samo hoće i vas da iskoriste a vi glupi ko točak i ne možete od mržnja i sljepoće to da vidite !

 2. Opštinska administracija sama sebe hvali da je jedna od rijetkih koja je “uspijela da iz svojih prihoda povećaju budžet za 3.900.000 KM, a da je to ovaj grad uspio zahvaljujući domaćinskom poslovanju …”. Skupština grada Prnjavor usvojila je rebalans budžeta za ovu godinu od 37.600.000 KM, što je najveći iznos u istoriji grada.
  Kamo lijepe sreće da su usvojeni Budžet objavili kao prilog ovog članka, ili da upute čitaoca gdje mogu da ga pročitaju.
  U suštini, građani opštine su dobro prošli, jer su odbornici i stručne službe administracije bili toliko skromni da nisu povećali iznos npr. duplo veći!

  Kažu: “Do uvećanja budžeta došlo je povećanjem poreskih i neporeskih prihoda, ali i planom neutrošenih namjenskih sredstava, od vlastitih prihoda grada i sredstava odobrenih kroz program javnih investicija Vlade Republike Srpske iz ranijih perioda”. “Prevedeno” to znači povećaš poreske i neporeske prihode i eto ti uspjeh domaćinskog poslovanja u istoriji grada! Pa čak ni to nije dovoljno nego: “Uz odobrena sredstva Svjetske banke i Evropske investicione banke, grad za realizaciju različitih kapitalnih projekata ima obezbjeđena sredstva od 13.740.000 KM”. Štaće vam ova sredstva ako je poslovanje grada tako uspješno?

  Sve u svemu nema prihodovnih i rashodovnih stavki za analizu usvojenog budžeta za građane Opštine a oni koji su usvojili budžet ionako nikad nikome nizašta ne odgovaraju.

  Nego kada smo tako uspješni predlažem da se iz “rezervnog dijela budžeta” odvoje sredstva za čišćenje toka rijeke Lišnje čije je korito, od Jošika do Šušaka, zaraslo u šumu i grmlje, visini i do 10 metara a širinom zauzelo čitav profil korita rijeke.
  Ili… ili da odgovorni radnik iz administracije grada to proslijedi nadležnoj službi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede jer zbog nečije neodgovornosti “majka priroda” nas može kazniti poplavom i štetom većih razmjera.

  • Duka se našli da nešto pametujemo i filozofiramo a nemamo pojma o zivotu uporedjujemo nešto bezveze al eto mozda dobijemo koji glas…ipak smo pametniji za prevariti i slagati obican narod kao i uvijek

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*