Prnjavor dobio novi mural! (VIDEO)

Zid Osnovne škole “Branko Ćopić” odnedavno krasi mural. Ovaj ukras grada visok nekoliko metara, realizovn je zahvaljujći inicijativi Omladinskog centra Prnjavor. Mural je naslikan u okviru nedavno završenog projekta ove organizacije i završenog muzičkog festivala, a oslikao ga je poznati dobojski umjetnik Deni Božić.

– Potrudili smo da pružimo nešto novo. U prethodnoj sedmici u okviru festivala IN FEST uživali smo u umjetnosti kroz glumu, muziku, kao i kroz umjetnost naših mladih kroz njihove radove. Glavna aktivnost našeg festivala IN FEST je bila izrada murala. Veliko hvala svima na saradnji u realizaciji ovog festivala. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi IOM Bosnia and Herzegovina, uz finansijsku podršku USAID Bosnia and Herzegovina, kazala je predsjednica Omladinskog centra Prnjavor Dajana Bašić.
Direktorica Osnovne škole “Branko Ćopić” Jasmina Malešević, kaže da je sa oduševljenjem prihvatila ideju mladih mladih ljudi iz Omladinskog centra da se oslika zid škole.
Učenici su takođe oduševljeni muralom, ali i svi mladi koji borave u rekreativnom prostoru kod škole.

Iz Omladinskog centra najvljuju oslikavanje novih murale u Prnjavoru u narednom periodu. Navode da će lokacije i motivi biti različiti.

Sa novim muralom, Prnjavor svakako ide korak u korak sa većim gradovima i opštinama u Srpskoj, koje su na više površina iscrtali glumce, sportiste, naučnike i druge velikane.

TVK3

1 Comment

  1. Slusajuci prilog i posmatrajuci ,dobra je to ideja.Ali izgled murala bih vise pristajao na Muzickoj skoli Konstantin Babic npr.U svakom slucaju ne vezano sad gdje je vise mi prilici i na skoli Branko Copic nego one vrece smeca za Pet-ambalazu na donjem ulazu skole

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*