Prnjavor dobio još jedno dječije igralište

"Igrom do zajedništva" je još jedan u nizu uspješno realizovanih projekata mladih u Prnjavoru. Kroz ovaj projekat mladi su željeli da omoguće postojanje još jednog dječijeg igrališta u Prnjavoru, ali i raditi na promociji bitnosti provođenja vremena u prirodi.

Igralište je urađeno u romskom naselju Doline, a sam projekat se bavio i smanjenjem diskriminacije i predrasuda. Takođe, pored projektnog tima, svoj doprinos su dali i ostali građani, tako što su izravnali teren i pomogli oko sličnih radova. Naselje se nalazi nekoliko km od prvog igrališta, tako da je njegov značaj još veći. Djeca ga uveliko koriste, samim tim provode više vremena u prirodi i možemo zaključiti da je ovaj projekat zaista odličan poduhvat.

Tokom 2021. godine u Prnjavoru je realizovano osam projekata preko programa OB u vrijednosti od 23 374 KM i registrovan je jedan mikrobiznis. Vjerujem da nas u sljedećoj godini očekuje još dosta projekata i mikrobiznisa, a do tada govorimo o projektima i mikrobiznisu koji su obilježili ovu godinu.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*