Prnjavor će biti prva lokalna zajednica u RS koja će zdravstvenim radnicima isplatiti po 500 KM

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš izjavio je danas na konferenciji za medije da je Opština Prnjavor zaposlenima u JZU Dom zdravlja Prnjavor već sutra spremna isplatiti po 500 KM, ukoliko rukovodstvo Doma zdravlja sutra dostavi spisak zaposlenih i njihove tekuće račune.

“Skupštinska većina predvođena SNSD-om planirala je u budžetu sredstva za podršku radu Doma zdravlja i ista su prvobitno bila namjenjena za nabavku opreme. Sadašnje rukovodstvo Doma zdravlja se izjasnilo da za to nema trenutno potrebu i zato je naš prijedlog da ispoštujemo zahtjev Sindikata u zdravstvu i budemo prva lokalna zajednica koja je podržala svoje zdravstvene radnike”, dodao je Tomaš.

Sindikati iz oblasti zdravstva inicirali su da sve lokalne zajednice u narednom periodu planiraju sredstva za pomoć zdravstvenim radnicima, a Prnjavor je iskazao spremnost da na takav zahtjev već sutra odgovori.

Opština Prnjavor

6 Comments

  1. Zna se ko treba plaćati koje radnike, tako da su sve te isplate samo pokušaj sticanja političkih poena, kakva je razlika u radu zdravstvenih radnika sada i ranije, izuzimam samo radnike kovid odjeljenja, sve ostalo je isto, ako se moraju poštovati neke epidemiološke mjere onda ih moramo poštovati svi, i obični građani žive i rade pod maskama, nastavnici u školama su stalno pod maskama, trgovci su stalno pod maskama,, više ljudi prođe pored kasirke nego pored doktora. Manite se ćoravog posla, ako zdrvstveni radnici rade pod otežanim uslovima onda neka im ministarstvo zdravlja obezbijedi nadoknadu za taj rad a budžet koji je zajednički novac svih građana ostavite na miru, političari se trebaju cijeniti koliko su prosperiteta obezbijedili građanima a ne koliko su novih nameta uveli. Konačno jednom treba postati jasno da su izabrani funkcioneri tu da domaćinski troše novac građana, a ne da sa tim novcem kupuju sebi nove političke funkcije.

    • Eh onda fino poslje zdrastvenih radnika na red trebaju da dodju trgovci, vatrogasci i konobari i frizeri kad smo vec toliko darezljivi…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*