Prnjavor: “Bajkoviti” dani za mališane (FOTO)

U Narodnoj biblioteci u Prnjavoru za polaznike dječije radionice ovog ljeta utorkom i četvrtkom organizovano je jednočasovno druženje sa mladim glumcima Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ uz čitanje poznati bajki i priča za djecu.

„U našem carstvu knjiga tokom ljeta organizovali smo neobična, maštovita i lijepa dešavanja. Utorkom i četvrtkom u vremenu do 11.00 do 12.00 časova u goste nam dolaze neki od omiljenih likova iz dobro nam poznatih bajki. Danas nas je posjetio Kapetan Kuka, dok nam je u utorak u gostima bila Pepeljuga“ , rekla je direktor Narodne biblioteke Dragana Marinković u izjavi Srni.

Marinkovićeva je podsjetila da su radionice koje vodi bibliotekin pedagog osmišljene da budu edukativnog ali i zanimljivog sadržaja, a namjenjene su djeci uzrasta od 5 do 7 godina.

„Djeca na radionicama koje traju od aprila do oktobra imaju priliku da obogate svoj riječnik, da nauče osnovne matematičke pojmove, upoznaju prirodu, podstiče se njihova kreativnost, znatiželja, donošenje odluka, a prije svega druženje i upoznavanje“ , kaže ona.

Rukovodilac „Prosvjetine“ Dramske scene Brankica Radonjić kaže za Srnu da su prihvatili ovaj vid saradnje kao još jednu mogućnost sticanja iskustava kroz neposredan kontakt sa mališanima.

„Djeca koja će tokom avgusta uživati u pričama ispričanim kroz njima poznate i drage likove su istovremeno i naša pozorišna publika i radujemo se da možemo na ovaj način da im uzvratimo az njihovo povjerenje i podršku. Po želji naših glumaca koji će se predstaviti u ulogama likova omiljenih junaka djeca će slušati poznate bajke i priče, i na taj način svijet književnih djela doživjeti ljepše i kreativnije“ , rekla je Radonjićeva.

Ona je napomenula da je učešće u radionicama ujedno uvod u bogatu pozorišnu jesen u Prnjavoru.

T.S. – SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*