Prigodnim programom mališani ukazali na svoja prava

Mališani iz Dječijeg vrtića “Naša radost”, štićenici Dnevnog centra “Neven” i učenici Osnovne škole “Nikola Tesla” prigodnim programom koji su izveli na gradskom trgu u Prnjavoru ukazali su na potrebe i prava djece koja su im zagarantovana Konvencijom UN.

TV K3

Pedagog u vrtiću “Naša radost” LJubica Božunović kaže da je u ovoj predškolskoj ustanovi organizovan niz aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodne nedjelje djeteta.


“Učili smo djecu da imaju pravo na igru, vrtić, školu, život, roditelje, brata i sestru, dom, sve ono što čini srećno djetinjstvo”, pojasnila je Božunovićeva.


U ovom vrtiću organizovane su različite radionice o dječijim pravima i obavezama, kao i posjeta aktivista Crvenog krsta.

“Sutra idemo u posjetu Domu kulture, a na kraju sedmice imaćemo `Kestenijadu` na kojoj ćemo upriličiti izložbu dječijih radova i druženje sa roditeljima”, najavila je Božunovićeva.

U današnjem programu učestvovala je i folklorna sekcija Osnovne škole “Nikola Tesla”. Koreograf sekcije Bojan Malbašić kaže da djeci treba pružiti mnogo pažnje da bi izrasli u dobre ljude.

Nešto kasnije su u prnjavorskom Centru za kulturu učenici OŠ „Branko Ćopić“ pred prepunom salom pripremili bogat program. Pričalo se, pjevalo i recitovalo o dječijim pravima. Ipak, pored prava, djeca imaju i svoje obaveze.

Dječiju manifestaciju podržao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš koji je zahvalio učesnicima današnjeg programa, ali i svim vrtićima i osnovnim školama na području opštine koji cijele sedmice ukazuju na dječija prava.

TV K3/Srna

1 Comment

  1. lijepo novo dječije igralište……….. sve sadržaje ima……….. i novu rasvjetu………

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*