PRETUKAO I VEZAO PREPRODAVCA, ODNEO 40 PARFEMA Predložen pritvor osumnjičenom za iznudu u Prnjavoru

TUŽILAC Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je pritvor za Edina Konjevića (42) iz Prnjavora osumnjičenog za iznudu, nanošenje telesne povrede i protivpravno lišenje slobode.

Iz tužilaštva navode da je osumnjičeni u sredu 30. septembra oko 16.00 časova u Prnjavoru, u nameri da za sebe pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažno se predstavljajući, pozvao oštećenog čiji su inicijali S.F., koji se bavi preprodajom parfema, da uđe u njegovo vozilo.

-Tom prilikom Konjević je oštećenog odvezao do Ulice Vida Nježića zahtevajući da mu preda parfeme, zatim mu upućivao verbalne prijetnje i fizički ga napao vezujući mu ruke, te mu je povredio glavu. Nakon što mu je oštećeni predao oko 40 komada parfema, Konjević ga je pustio, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu-naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Tužilac je Osnovnom sudu u Prnjavoru, predložio pritvor zbog, kako je obrazloženo, bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično delo.

O predlogu za određivanje mere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Prnjavoru.

Konjevića je ubrzo posle iznude uhapsila prnjavorska policija. Kako je saopšteno, izvršen je pretres stambeno-poslovnog objekta i vozila BMW koje koristi osunjičeni, a pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog dela.

Ninko Đurić – Večernje novosti

5 Comments

  1. Da li je Konjevic iz Prnjavora ili nije, ali nebi ni bilo prvi put da priucni novinar Djuric fula.

  2. Zna li itko dali prezime Konjević postoji u Prnjavoru i to Edin Konjević mora da je neka ratna izbjeglica izbjegao u Prnjavor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*