Pretpremijera Ogledala nasmijala prnjavorsku publiku (FOTO)

Članovi dramskog studija koji djeluje pri Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ iz Dervente izveli su na sceni prnjavorskog Centra za kulturu predstavu pod nazivom ”Pretpremijera Ogledala” koja je nasmijala prnjavorsku publiku. Ovaj neobičan pozorišni komad sa još neobičnijim nazivom, predstavio je prikaz u kojem se na pozornici odvijala predstava u predstavi kroz koji su glumci stvorili prikaz života koji nas svakodnevno okružuje.

Autor predstave i član dramskog studija Siniša Tešanović navodi da je predstava rađena na osnovu autorskog teksta gdje je svako od glumaca imao zadatak da smisli svoje likove, na osnovu čega je kasnije napisana jedna komedija sa dramskim elementom.

” Sam naziv je pomalo neobičan i predstavlja jednu pretpremijeru gdje glumci vježbaju dok je sama publika nesvjesne te vježbe misleći da se pred njima odvija neki stvarni život. Tek na kraju se sazna da je to predstava u predstavi gdje glumci predstavljaju sebe kroz različite mane kao što su pohlepa, prezir, cinizam, bezosjećajnosti i neka druga negativna osjećanja koja su zastupljena u savremenom dobu”,rekao je Tešanović.


Sam akcenat je kroz ovu predstavu, kako kaže Tešanović, stavljen na komediju.

” Ono što je najbitnije od svega je da se kroz cijelu predstavu provlači jedna poruka o životu glumaca ali i ljudi uopšte gdje je život jedno veliko pozorište. Nekako smo pokušali prikazati da je život lijep i da ga treba živjeti punim plućima”,rekao je Tešanović.

Kroz ulogu Slavice, publici se predstavili glumica Indira Bundavica iz Dervente. Navodi da je njena uloga, jedna od centralnih oko koje se vrti veliki dio radnje pri čemu na sceni igra glumicu koja je inače druga supruga upravnika pozorišta.

” Glumim na sceni jednu damu koja je lukava, prepredena ali i veoma beskrupolozna i spremna da pokaže i dokaže da je ona prvakinja pozorišta i da ona samo mora dobijati glavne uloge. I to pokušava na sve moguće načine da ostvari, ne žaleći ljude oko sebe”, rekla je Bundavica.

Dodaje da njoj ali svim njenim kolegama, ovakvi nastupi ne padaju teško jer se na ovaj način opuštaju i kroz nastupe se dobro zabavljaju. Navodi da uloge i zadatke koje dobijaju, shvataju kao nešto gdje pokazuju talente koje posjeduju.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*