Preradović i Veljančić: Do kad ćemo čekati sportsku dvoranu?

Preko tri godine su prošle od odluke Republičke uprave za igre na sreću, kojom je naloženo da “Lutrija RS” mora isplatiti porez na dobitak od igara na sreću u vrijednosti od 1,2 miliona KM. Tada se načelnik sa upravom samoproglasio kao najzaslužniji za ovakvu odluku Republičke uprave.

Tada je više puta obećano da će pomenuti novac biti usmjeren za izgradnju sportske dvorane.

Međutim, neposredno nakon opštih izbora, 14.10.2022. Vrhovni sud Republike Srpske naložio je da “Lutrija RS” nije dužna isplatiti opštini Prnjavor pomenuti iznos. U međuvremenu je Prnjavor dobio status grada, i jedini je grad u Republici Srpskoj koji nema svoju sportsku dvoranu.

Radi javnosti, istine i svih onih kojim je sportska dvorana potrebna interesuju nas sljedeće stvari:

1. Da li je došlo do isplate dijela novca Poreske uprave na račun opštine Prnjavor, te ako jeste gdje su ta sredstva završila?

2. Da li je od oktobra do avgusta Grad Prnjavor bilo šta uradio, odnosno našao alternativno rješenje za ovaj problem?

3. Da li se i za ovu suštinski bitnu stvar čeka izborna godina, kada gradonačelnik planira zaraditi političke poene?

U svakom slučaju, na gubitku su samo građani Prnjavora.

Mladi SDS Prnjavor

5 Comments

  1. Šta sad ovo vam da se glasa za SDS a koliko ste propali jadan narod sa vama.Ali ima ona poznata ma ko ..be narod.Vi iz opozicije biste sve uništili za manje od mjesec dana i sigurno bismo sve izgubili i vi to znate vjerovatno ali ovo je za vaše glasače dato , jer svako malo obrazovan zna da stranka nema ništa sa tim.i vi znate da Vlast nećete i da je ne smijete dobiti samo prodajete m..a pod bubrege svojim glasačima jer tako morate. Vi sa starim SDS-om nemate ništa u politici zajedničko,vi ste samo poslušni zapadni igrači za samouništenje RS !

    • Свака част за коментар.Ово што си рекао већина њуди у Републици Српској мисли.Мучно је слушати а још више гледати ове подгузне муве из СДС-а.Иначе не гласам ни за ког али бољег од СНСД нема

  2. Šmitov SDS da na ovom slučaju prigrabi neki bod sebi za izbore e pa za vas niko imalo normalan neće glasati. Vi nemate nikakvu vezu sa politikom starog SDS-a i to je jasnije nego dan.Uradite nešto pa se hvalite a ne ovim što nema vezu sa bilo kakvim boljitkom.Otjerali ste stari SDS , Ustavni sud BiH je zabranio starom SDS-u da se kandiduje na izborima pod imenom SDS već je to mogao uraditi pod imenom Prva SDS koja nije dobila ni jednog poslanika u Narodnoj Skupštini. A glasači se hvale da su glasali za SDS ne znajući uopšte da su glasali za Engleze,isti su i oni koji su glasali za bilo koga iz opozicije.

  3. Čekaćemo dok nam Krajišnici, Vasić, Radivojević, i ostala bratija vrate što su pokrali za vreme rata, kad vrate sloginu dvoranu, kožaru, itd itd.

    • Imaju novi Radivojevići čekaju kao zapete puške da još kradu služeći se jeftinim trikovima za svoje glasače koji su moram priznati neumni i priglupi (čast izuzecima).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*