Predstavljen zbornik radova “Zavičajno stihovanje” u Prnjavoru (FOTO/VIDEO)

Povodom Dana grada Prnjavor, proteklog vikenda, Udruženje pisaca zavičaja iz ovog grada predstavilo je šesti zbornik književnih radova „Zavičajno stihovanje“.

Radove u stihu i prozi čitalo je osam afirmisanih pisaca članova Udruženja pisaca zavičaja i deset mladih autora iz reda osnovaca, srednjoškolaca i studenata. Među autorima u šestom zborniku pod nazivom „Zavičajno stihovanje“ našlo se i ime Jelene Jovčić, inače profesorice srpskog jezika i književnosti u osnovnoj školi „Miloš Crnjanski“ u Potočanima.

„Na dan poezije želimo da ukažemo na značaj pisane riječi. Trebalo bi da njegujemo naš jezik i pismo, posebno mi, prosvjetni radnici u školi u svakodnevnom kontaktu sa djecom treba da ih podstičemo da pišu, da zavole lijepu riječ, da cijene svoj književni dar ukoliko ga imaju, ali i da što više rade na pismenom i usmenom izražavanju“ , istakla je Jovčićeva, naglašavajući da značaj pisane riječi treba njegovati u današnje vrijeme. 

Srđan Ružičić 2007. godine izdao je svoju prvu knjigu. I drugu je, priča nam završio, još čeka izdavanje iste. Poezijom se počeo baviti još 1999. godine, a u Zborniku su se našle dvije njegove pjesme.

Predsjednik Udruženja Dragana Simić kaže da se zbornik sastoji iz tri poglavlja. U prvom poglavlju zastupljeni su članovi Udruženja, u drugom mladi neafirmisani autori, dok su u trećem poglavlju radovi upokojenih članova ovog Udruženja.

„Svjetski dan poezije iskoristili smo kao dobru priliku da promovišemo naše autore, zbornik i radove koji zavređuju pažnju“ , rekla je Simićeva.

Književno veče dio je programa povodom obilježavanja Dana grada Prnjavor. Promocijom Zbornika ujedno je obilježen i 21. mart Svjetski dan poezije.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*