Poznata imena uhapšenih u akciji SIPA “Skuter III”

ISTOČNO SARAJEVO – Devet osoba uhapsili su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u akciji “Skuter III”, a dovode se u vezu s nelegalnom proizvodnjom, pakovanjem i prodajom duvana, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Kako nam je potvrđeno, uhapšeni su: Mehmed H. iz Ilidže, Goran K. iz Prnjavora, Refik M. iz Lukavca, Nedeljko N. i Mirza G. iz Tuzle, Milenko i Milan S. iz Šamca, Damjan R. iz Pelagićeva, Svemir K. iz Srebrenika.

U pretresima osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičeni na 11 lokacija u Tuzli, Lukavcu, Pelagićevu, Bosanskom Šamcu, Zavidovićima, Prnjavoru i Ilidži pronađeni su i oduzeti predmeti, koji se mogu dovesti u vezu s počinjenjem krivičnih djela.

Na teret im se stavlja organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Oduzeti su mobiteli, duvan, mašine za rezanje duvana, mašine za punjenje cigareta duvanom, cigarete bez akciznih markica i novac.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Nezavisne

4 Comments

  1. Otići će i Bakir u prošlost ko će nastaviti da brani Opoziciju u budućnosti iz federacije?

  2. Kad ćete uhapsiti ove iz SDSa i PDPa koji su za vrijeme svoje Vlasti pokrali do samog dna kad je državna kasa bila potpuno prazna,izlizali su joj i dno. Pa kad je neko napunio tkzv Opozicija bi ponovo malo pardon potpuno da je opelješi pa da siđe sa Vlasti dok kasu ponovo neko drugi napuni i tako naizmjenično.

  3. Kada cete uhapsiti Milu ronhila,i on je svecovao cigare i nikom nista.Sad izdaje naredjenja da se gradjani rs hapse zbog istih djela kao sto je i on sam činio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*