Poziv za učešće na X Regionalnom sajmu privrede, poljoprivrede i turizma “Prnjavor 2020”

Opština Prnjavor obavještava javnost da će se X Regionalni sajam PRIVREDE, POLJOPRIVREDE I TURIZMA „Prnjavor 2020“  održati 23. i 24. marta 2020. Godine, u prostorijama sportske dvorane „Sloga“ u Prnjavoru.

Sajam se održava  u organizaciji „RS Consulting and Trade“ d.o.o. Banja Luka i Opštine Prnjavor.

Ova privredna manifestacija na jednom mjestu okupiće brojne domaće i strane privredne subjekte, ekonomske stručnjake, članove regionalnih i državnih privrednih komora, gradonačelnike i načelnike gradova Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, zvanične predstavnike prijateljskih gradova, kao i domaće zvaničnike i inostrane diplomate.

Svi sajamski izlagači i gosti imaće mogućnost da se upoznaju sa privrednim potencijalima opštine Prnjavor, da čuju sve o dosadašnjem razvoju prnjavorske privrede i pozitivnim primjerima iz prakse, ali i da uspostave poslovne kontakte sa drugim privrednicima i učesnicima sajma.

Sajam počinje 23marta (ponedjeljak) 2020. svečanim otvaranjem u 11.00 časova.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane privredne subjekte i poljoprivredne proizvođače da uzmu učešće na „X Regionalnom sajmu privrede, poljoprivrede i turizma“.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti projektnom timu sajma: rsctbl@gmail.com,  na telefone: +387 51 491-197, +387 51 491 – 198 +387 65 882 036, +387 65 900 938, ili službenicima Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti, zgrada Skupštine opštine Prnjavor, kancelarija br. 44, kontakt telefon 051/660-152, mejl adresa ler@prnjavor.ba.

Radujemo se Vašem učešću na „X Regionalnom sajamu privrede, poljoprivrede i turizma – Prnjavor 2020.

Opština Prnjavor

4 Comments

 1. @ Nostradamus

  Господине, очигледно је да дијелимо исте или сличне моралне вриједности, само што то ја мало опширније описујем.

  У принципу, дефинитивно:
  Људи ништа не знају, као што каже Радован Дамјановић, историчар; чест је гост на “хабер кутији” званој интернет. Све оно што смо учили током школовања је мање-више лаж или сервирано нам погрешно, наравно с циљем. Дуга прича…

  У конкретном случају – “активности” ових што су на власти могу се описати као “Трла баба лан…”. Трошење општинског буџета је гола реалност, коју плаћају грађани. Грађани пуне буџет, али немају увид и не одлучују о трошењу! Умјесто њих то раде празноглавци звани одборници или тзв. политичари, јасно без икакве одговорности или последица! Гдје је проблем? У знању, схватању, у уму, размишљању и коначно у реализацији њихових којекаквим “пројеката”, агенди и сличних будалаштина. На крају све испадне празно и безначајно; у времену нашег утрошеног живота. Било па прошло; њима добро а осталима – како коме, углавном лоше или још лошије, неизвјесно. Нису они свјесни свог незнања и штете коју наносе друштву. Они су као вирус: усмрте живо биће, али с њим и они буду покопани!
  Дакле, у границама свог схватања они мисле да раде за себе, за своје идеје, или идеаале, или за друштвену заједницу, али у границама свог несхватања раде за сасвим неке друге Играче, најчешће невидљиве. Дуга прича…

  Овај скуп, сајам, који се наговјештава, само је шупља прича, потрошено вријеме и новац, и нечија прижељкивана нада(ња). Волио бих да гријешим и да је моја (пр)оцјена на “стакленим ногама”.

  Моја препорука за читање: http://www.ivantic.info; http://www.stanjestvari.com; и http://www.ivonazivkovic.net ! Поздрав и свако добро.

 2. Imam prijedlog da Odjeljenje za ekonomski i društveni razvoj objavi spisak privrednih i poljoprivrednih subjekata i broj uposlenih radnika. Predlažem mada mislim da je to za njih nemogući zadatak.
  Turizam?! Kakav crni turizam… Neko se s nama šegači kad mu vrijeme nije.

 3. Шта све живог човјека у животу може да снађе то ни он сам, мученик један, не може ни да замисли . Има тако ситуација, животних искушења, у којима не знаш да ли да вјерујеш себи и „рођеним“ очима, у оно што видиш и доживљаваш, или „мајци“ природи, дакле – условно речено вишој сили, или порукама и ставовима локалне администрације.
  Они који мало боље стоје са законима физике знају једно правило, које каже, да смо у стању да видимо предмете док се о њих одбијају зраци свјетлости. Или, ако се у атмосфери изнад неког предмета налази слој хладног ваздуха, тада ће се сноп хладног ваздуха одбити од њега и под одређеним углом вратити на земљу. Хладан ваздух ће дјеловати као огледало, а посматрач ће видјети одраз предмета. Та појава се назива фатаморгана. Дакле, у питању је оптичка појава услед прелома или одбијања свјетлости. Већина нас ту појаву веже за сурове пустињске предјеле или морска пространства, када је вријеме ведро, топло и мирно. Ова појава се може и забиљежити, фотогрависати тако да региструјеш нешто што у реалности не постоји!

  Али више ни закони физике не важе. Не важе ни закони економских наука, чак ни они из учења срењих школа, или факултета. Тако појединци или интересне групе, позавршавају факултете, магистрате или имају докторска звања а вјерују у фатаморгане, као животну стварност и опипљиво стање, у које је неупитно (по)сумњати, а преиспитивати поготово. Тако нас убјеђују како нам је добро, само ми то не видимо, незахвалници једни. У конкретном случају ради се о обавјештењу јавности од стране Општине Прњавор о одржавању Десетог Регионалног сајма привреде, пољопривреде и туризма – „Прњавор 2020“, марта мјесеца.

  Спреман сам да примим на себе „све ударце“ и гњев локалне администрације, али ја не видим да треба славити или обиљежавати нешто чега нема! По мени, ово је само одвлачење пажње од горућих животних недаћа становника Општине и покушај Администрације да пошаље поруку да нешто раде. Моја (са)знања говоре да овдје привреде и пољопривреде више никада бити неће. То што ови сматрају привредом или пољопривредом је само симболични остатак некадашњег привређивања, око 20 одсто од рада прије тридесетак година. Готово сам убијеђен да ће вам то потврдити и ресорни министар, који је факултет завршио у Лондону а на енглеском не зна ни реченицу саставити!!!

  Оно у шта не треба сумњати је то да ће: „Ova privredna manifestacija na jednom mjestu okupiće brojne domaće i strane privredne subjekte, ekonomske stručnjake, članove regionalnih i državnih privrednih komora, gradonačelnike i načelnike gradova Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, zvanične predstavnike prijateljskih gradova, kao i domaće zvaničnike i inostrane diplomate“.

  П.С. Замољавам Одјељење за локални економски развој и друштвене дјелатности, или сваког читаоца овог портала, да, – у коментарима на мој текст, наведе привредне или пољопривредне субјекте на подручју Општине Прњавор, а да не спада у категорију Фатаморгана!
  И не замјерите ми! Ја ово говорим и Кажем себи; све у нади – Добро је нек није горе, а у себи контам: Добро је, биће горе…Али, ко велим: кад смо ушли у Гиниса по справљању рибље чорбе, можемо и по привреди, пољопривреди и туризму који је (су) само наша локална фатаморгана!

  • Ja kazem samo bravo i ako ne budem pisao komentare jer nije mi ni potrebno jer kao sto ste jednom napisali zavidite mi sto dam dvije drzavne granice udaljen.Da to je ona pozitivna zavidnost koju razumijem koja me ne vrijedja niti se ponosim time.Mojo komentari su vise kao replike na neke komentare sto bi se moglo uporediti sa trecim Njutnovim zakonom tj.Zakonom Akcije i zakon Reakcije.Svako dobro Vam zelim u Novoj 2020 i jos dobrih odlicnih Vasih tekstova.
   Nostradamus istina i laz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*