Požar na “Kooperativi”: Vatra gutala krov, kosačice, košnice, alat

U vatrenoj buktinji u krugu nekadašnje Zemljoradničke zadruge „Kooperativa“, a proteklom ratu pozadinskoj bazi Motajičkog bataljona Vojske Republike Srpske, u Šibovskoj, dvadesetak kilometara udaljenoj od Prnjavora, izgorjeli su veći dio jedne zgrade, kosačice, košnice, mnoštvo alata i razni predmeti.

Vatrena stihija je, u subotu nešto poslije 13 časova, najveću štetu pričinila krovu i unutrašnjosti zgrade koju koristi Srpska pravoslavna Crkvena opština Šibovska, a u njoj dvije kosačice na struju, pet košnica i mnoštvo raznog alata i drugih predmeta.

Četvorica vatrogasaca prnjavorske vatrogasne jedinice, sa dva vozila, nakon dvočasovne borbe, uspjeli su da obuzdaju vatru, kao i njeno širenje na obližnje prostorije koje koristi „Kooperativa“, Fudbalski klub „Borac“, i širenje prema obližnjoj crkvi.

Saznajemo da je izgorjeli dio objekta u vlasništvu prnjavorske opštine.

Požar je, kako nezvanično saznaje portal MojPrnjavor.info, prouzrokovalo paljenje korova.

– Grupa mještana, pristalica „Borca“, krčeći i paleći korov nadomak prostorija svoga kluba, nije uočila da se u šiblju nalaze i četiri stare autobuske gume, koje su ubrzo rasplamsale vatrenu buktinju. Vatru su raspirile i stara građa, a pogotovo med u saću košnica u kojima, srećom, nije bilo pčela – saznaje naš portal od izvora upućenog u ovaj događaj.

Ipak, vatrogasci su velikom požrtvovanošću i umijećem osujetili širenje vatre, dok je, srećom, samo „dimna zavjesa“, pričinila manju materijalnu štetu na višim objektima, ove u prošlom ratu pozadinske baze Motajičkog bataljona VRS.

Na mjesto požara izašla je i policija.

Ranije vatra progutala magacin

Ovo nije jedini objekat koji se našao na udaru vatre u krugu bivše Zemljoradničke zadruge „“Kooperative“ u Šibovskoj. Kako saznaje naš portal, prije gotovo pet godina, u novembru 2015. godine, vatra je progutala magacin. Ostalo je nedokučeno pitanje ko je i zašto potpalio vatru, s obzirom na to da to napušteno skladište upšte nije imalo električnu energiju.

N. ĐURIĆ – mojprnjavor.info

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*