Potvrđeno pisanje našeg portala: Policajci spriječili silovanje djevojčice, nasilnicima pritvor

Policija u Prnjavoru, srećom, uspjela je da spriječi silovanje 12-godišnje maloljetnice od strane dvojice mladića, M.K. (21) i M.N. (23), čime je potvrđeno pisanje portala MojPrnjavor.info o dramatičnom događaju koji se u noći između utorka i srijede odigrao u dvorištu Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ u Prnjavoru.

TV K3

Saznajemo da je riječ o Mehmedu K. (21) i Milanu N. (23), od ranije poznatim po raznim prekršajnim i krivičnim djelima.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je pritvor uhapšenim napasnicima, o čemu će se izjasniti sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni dovršiti ili ponoviti krivično djelo i iz razloga što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda”, naveli su u tužilaštvu.

Pravu buru i lavinu komentara na društvenim mrežama tokom dana izavala je vijest nekih medija „Užas u Prnjavoru: Dvojica mladića silovala djevojčicu (12)!“. Kako smo utvrdili, a i objavili, djevojčica, srećom, nije silovana.

O tome svjedoči povlačenje te vijesti sa mnogih portala, ali i naknadno dodatno pojašnjenje banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva u kome doslovno stoji:

U  saopštenju broj:IT-149/20 od dana 23.07.2020.godine, a u vezi sa prijedlogom za određivanje mjere pritvora za dva osumnjičena lica iz Prnjavora, preciziramo da su počinili krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina u pokušaju iz člana 172. stav 3. u vezi sa stavom 1.  a u vezi sa članom 22. KZ RS-pojasnili su u dodatnom saopštenju OJT.

N. ĐURIĆ – mojprnjavor.info

7 Comments

  1. Dok nam god patrole policije ispijaju kave po kafanama vozaju se u sluzbenim i privatnim autima nevezani nepostuju brzine ogran.po saob.znakovima prevoznici voze pjesak sa rijeke bez ikakvih papira 20 god.i vise jedni te isti dilaju devize ispred nacionala to i vrabci na grani znaju za krivicne optuznice u ratu osudjeni i dalje nose uniforme a bjednike ste otjerali u zatvor itd sve to vidi obicni gradjanin i sutimo pitam se zasto pa policija mora biti ugled i olicenje cestitost gradjana srpske jeli oni su placeni od radnicke klase zalosno

  2. Dete nije krivo sto su ga manijaci nasli ALI KAKVI SU TO RODITELJI sto dopustaju da dete od 12 god bude u pola 2 napolju??????
    Njih dvojicu treba zatvoriti sa pederima pa da malo osjete sta je strah!!!

  3. Kod nas je uvijek zrtva kriva.Kriv je David pa kriva je ova curica sto je ili pokusana silovati.Pa krivi su roditelji te curice.Kako vas nije sramota.

  4. Roditelji od djevojcice da se kazne,i ispitaju !!! Sta ona od 12 godina radi u 1 sat poslije ponoci napolju ?!

    • Šta je krivo dijete od 12 godina,što je bilo u 12 sati naveče ili kad već, ili njeni roditelji, da u toj korumpiranoj Bosni i Hercegovini, ima neki zakon,za takva krivična djela takvi kao što su oni to ne bi radili,samo se sjeti onog Gavrića lika koji je raznio onu curu bombom, djevojku koja je trebala da živi još dugo godina i da bude majka svome sinu,a ne da mrtva leži u grobu i da je njeno dijete posjećuje njen grob,i šta je sud napravio,rekli da je neuračunljiv i Gavrić je sada na slobodi kao da nije ništa napravio, a u ovom slučaju ta dvojica će dobiti 2 do 3 godine zatvora a izaće za godinu zbog dobrog vladanja ili neće dobiti uopšte zatvor jer neće ta korumpirana Bosna i Hercegovina nekom da plaća što leži u zatvoru zbog krivičnog djela,to je tu nažalost istina,da se to desilo u Njemačkoj oni bi dobili dugo godina zatvora i na kraju kad bi izašli iz zatvora bi im rad bio plaćen u zatvoru što su radili.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*