Potpisani ugovori za sanaciju puta u Konjuhovcima i stambeno zbrinjavanje povratnika VIDEO

Načelnici opština Prnjavor Darko Tomaš i Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić potpisali su danas u Prnjavoru ugovor o završetku izgradnje lokalnog puta u naselju Konjuhovci, te ugovore o nabavci građevinskog materijala za izgradnju stambenih objekata za dvije povratničke porodice.

TV K3

Tomaš je rekao da će u narednoj godini biti saniran i modernizovan putni pravac u mjesnoj zajednici Konjuhovci ukupne dužinine 500 metara, čija je predračunska vrijednost 80.000 KM.

“Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH za ovaj projekat će donirati 50.000 KM, dok će ostatak sredstava obezbijediti opštine Prnjavor i Centar Sarajevo” , precizirao je Tomaš.

Pomoćnik načelnika opštine Centar Sarajevo Belma Bašović istakla je da ova opština učestvuje u finansiranju tri projekta na području opštine Prnjavor.

“Za sufinansiranje izgradnje dionice puta prema Konjuhovcima izdvojili smo 10.000 KM, za stambeno zbrinjavanje dvije povratničke porodice po 5.000 KM i za sanaciju grijanja u Medžlisu islamske zajednice 5.000 KM” , rekla je Bašovićeva.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Prnjavor Fikret Čelenka i predstavnici povratnika.

SRNA

Da li smatrate da se sjednice SO Prnjavor trebaju prenositi uživo preko interneta?

  • Da (84%, 1,732 glasova)
  • Ne (16%, 335 glasova)

Ukupno glasova: 2,067

Loading ... Loading ...

1 Comment

  1. U medzlisu nam grijanje i nije bilo potrebno,ima li grijanje spc u sarajevu ili je ako se ne varam i zemljiste sporno??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*