Potpisan ugovor za sanaciju krova na školi u Donjim Vijačanima

Gradonačelnik Prnjavora, Darko Tomaš, potpisao je danas sa preduzećem “Startprodukt” ugovor za sanaciju krovne konstrukcije na Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Donjim Vijačanima.

“Ova firma bila je najpovoljniji ponuđač u postupku Javne nabavke za sanaciju krovne konstrukcije u  školi. Vrijednost radova iznosi 106.000 KM, a očekujemo da će radovi trajati 30 dana. Od ukupnih sredstava, resorno ministarstvo obezbijedilo je još prije nekoliko godina oko 30.000 KM za prekrivanje škole, ali ispostavilo se da nije bilo moguće zamijeniti samo postojeće salonit ploče, nego je neophodna kompletna zamjena krovne konstrukcije, što će ovim projektom biti obuhvaćeno” kazao je Tomaš.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što se projektom nastavlja sanacija školskih objekata na području naše lokalne zajednice.

“Mogu reći da nema ni jednog objekta škole na području grada u koji nije ulagano i koji nije saniran. Preko 1,5 milion KM je do sada uloženo u ove svrhe posljednih nekoliko godina. OŠ “Vuk Karadžić” u Donjim Vijačanima jedan je od objekata u kojoj je bila neophodna rekonstrukcija, prije svega krova, a u nekom narednom periodu i stolarije, a moram napomenuti da u ovu školu nije uloženo ništa skoro 50 godina. Smatram da će učenici napokon dobiti jedan bolji i sigurniji prostor za boravak” kazao je Tomaš.

Goran Đekić, direktor firme “Startprodukt” kaže da se radi na kompletnoj zamjeni krovnog pokrivača, te se nada da će i vremenske prilike ići na ruku tokom izvođenja radova”

“Salonit ploče zamijenićemo limom, a kod ovakvih radova jako je bitno da ispoštujemo procedure i pravila vezane za zaštitu na radu, pogotovo đaka i da proces nastave teče nesmetano. Nadamo se da će radovi biti završeni u predviđenom roku, jer ulazimo u period kišnih dana, ali vjerujemo da nećemo imati problema zbog prokišnjavanja ili tome slično” kazao je Đekić.

Direktor OŠ “Vuk Karadžić u Donjim Vijačanima, Slavoljub Kozarević, izrazio je zahvalnost gradonačelniku Prnjavora, Darku Tomašu i Ministarstvu prosvjete i kulture RS na izdvojenim sredstvima za rekonstrukciju krova na objektu ove škole.

“Zahvaljujem se i svim ljudima koji su učestvovali u ovom projektu i izvođaču radova. Naša škola postoji preko 40 godina, krov je dotrajao i salonit ploče su ispucale, a ovim projektom riješiće se naš dugogodišnji problem.

Prema riječima direktora škole, što se tiče prevoza učenika osnovne škole, od 2017. godine nema zainteresovanih prevoznika niti registrovanih linija za učenike.

“Ministarstvo prosvjete i kulture učestvuje u subvenciji za učenike, za one koji žive 4 kilometra i više udaljeni od škole, a u zadnje dvije godine podršku roditeljima kroz subvencije pruža i grad Prnjavor i naravno da ta subvencija mnogo znači roditeljima” kaže Kozarević.

Načelnik odjeljenja za Stambeno komunalne poslove i investicvije grada Prnjavor, Dalibor Preradović, istakao je da nadležno odjeljenje svake godine raspisuje Javni poziv o registraciji redova vožnje na svim gradskim linijama, ali da na linijama Prnjavor- Donji Vijačani i Prnjavor -Drenova, kao i na mnogim drugim linijama nema organizovanog prevoza, jer nema zainteresovanog prevoznika.

Centralnu školu u D. Vijačanima pohađa 65 učenika, a ovoj školi pripadaju područne škole u Drenovi, Gornjoj Mravici i Vršanima, a u njima je ukupno 25 učenika. /Radio Prnjavor-Marijan Popadić/.

7 Comments

 1. uraditi bez krova samo nabacati betona poravnati i kad se stvrdne na taj beton staviti najlon i pola metra zemlje i tu zemlju obradjivati saditi voce i povrce i eto para skoli i posla za decu ali vlast takva kakav je nece to uraditi. treba menjati vlast.ovo je samo dzabe bacanje para od naroda.

  • Ideja je svakako dobra iz ekoloslog pogleda. Ljudi su poceli po svetu praviti ne samo takve krovove nego i zelene ( zive ) fasade. Medjutim kod nas postoji drugi problem . Mi imamo toliko zemlje koja se neobradjuje pa vjerovatno i oko te skole te postaje iluzorno i misliti da bi neko radio vrt na krovu

 2. Da li je ugovorom regulisano kako i gdje ce izvodjac radova unistiti, deponirati ili reciklirati stare salonit ploce kojr si pune azbesta i jako stetne po ljudsko zdravlje.
  Cak bi i pri skidanju istih s krova radnici trebali nositi posebnu zastitnu opremu.
  Opstinskoj upravi bi trebalo da bude jasno o cemu se tu radi te da jasno formulise kud sa takvim
  otpadom a ne da to bude briga izvodjaca radova odnosno on radi s tim sta je njemu najjeftinije

  • Ugovorom nije regulisano da si ti glup jer da bi neko bio glup mora da ima mozak.Bez obzira na tvoju bezmožnost sigurno će tebe da pitaju za savjet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*