Potpisan ugovor o izgradnji petog bunara na izvorištu “Povelič”

Foto: SRNA

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš danas je sa predstavnicima komunalnog preduzeća “Vodovod” potpisao ugovor o izgradnji i priključenju na mrežu petog bunara u sistemu vodosnabdijevanja Povelič, nakon čije izgradnje će biti obezbijeđen potrebni kapacitet vode za priključenje svih dijelova gradske zone i proširenje sistema na druge mjesne zajednice.

TV K3

Ovaj projekat, čija je vrijednost 185.000 KM, finansiraće opština Prnjavor.

Tomaš je podsjetio da je bilo potrebno ispuniti nekoliko preduslova da bi sistem Povelič bio završen i cijeli grad dobio vodu sa ovog izvorišta, a jedan od njih je povezivanje bazena Cer sa šahtom u Ulici Živojina Preradovića, što je preduzeće “Vodovod” završilo tokom prošlog mjeseca.

“Vrijednost radova na ovom projektu je veća od 800.000 KM, od čega je Vodovod iz vlastitih sredstava izdvojio 263.000 KM, a ostatak sredstava zbog izgradnje galerije ispod autoputa 9. januar obezbijedilo je preduzeće Autoputevi Republike Srpske”, precizirao je Tomaš.

On kaže da je preduzeće “Vodovod” steklo organizacione, kadrovske i tehničke uslove da može biti nosilac ozbiljnih i zahtjevnih projekata.

Direktor prnjavorskog preduzeća “Vodovod” Prnjavor Ljubiša Sibinčić kaže da nakon potpisivanja ugovora slijedi izgradnja bunara i šahtova, te uvezivanje u sistem na Matića bazenu, čime će biti povećani kapaciteti vode na izvorištu.

“Trenutno raspolažemo kapacitetom vode od oko 40 litara u sekundi, a uvođenjem ovog bunara na raspolaganju će biti oko 70 litara, što će biti dovoljno da se sa Poveliča pokrije i ostatak opštine vodom za piće”, rekao je Sibinčić.

Sa izvorišta Povelič vodom se trenutno snabdijeva šest mjesnih zajednica sjevernog dijela opštine i trećina grada.

Na području opštine Prnjavor u toku je i izgradnja distributivnog cjevovoda za snabdijevanje poslovne zone čija je ukupna vrijednosti 330.000 KM.

SRNA

2 Comments

  1. Vratiti ovim ljudima pare što su platili i finansirali. Pa onda je vodite. Kad je Prnjavor imao vodu sa jezera severni dio opštine je godinama imao probleme sa vodom i niko nije rekao da i njima treba produžiti cjvovod i spojiti na vodu. A sada svi hoće na Povelič. Samo narod da se digne da se vrate pare sto su platili. Gdje to ima finansiraš priključak,A oni i druge priključuju i beru pare.
    Samo motike, kose, sekire i pred opštinu.

  2. Baš se profesor srpskog jezika razumije šta je bunar, po pitanju vodosnabdijevanja citav ovaj mandat vlast nje uradila ništa, sto je urađeno za vrijeme Gatarica i Djurdjevica, to i danas imamo, Sibincic se treba držati lektire.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*