Potpisan sporazum o izgradnji sportskog fudbalskog centra u Prnjavoru

U Prnjavoru je danas potpisan sporazum o izgradnji sportskog fudbalskog centra koji će biti realizovan u okviru projekta „FIFA gol“ ,prvog projekat ovakve vrste koji će se realizovati u Republici Srpskoj, a za šta je opštini Prnjavor odobreno oko 300.000 dolara.

TV K3

Sporazum su potpisale četiri strane i to predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske, Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik Fudbalskog kluba „Ljubić“ Prnjavor Zoran Deket.

Ovaj sportski kompleks je od izuzetnog značaja kako za opštinu Prnjavor tako i za cijelu Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu, njihove fudbalske saveze i za region, istakao je nakon potpisivanja sporazuma predsjednik Fudbalskog saveza RS Mile Kovačević.

„ Izgradnja centra će biti značajna i za mladost Prnjavora jer ovdje neće dolaziti samo fudbaleri već svi sportisti. Takvo nešto nismo imali na ovim prostorima“ , rekao je Kovačević.

Fudbalski i sportski centar u Prnjavoru imaće glavni teren sa prirodnom travom i pomoćni sa vještačkom travom, ali i objekat sa potrebnim propratnim sadržajima, precizirao je vršilac dužnosti izvršnog direktora administracije Nogometnog saveza BiH Nihad Hodžić.

„U prvoj fazi radit će se pomoćni teren sa vještačkom travom i time otvaramo priču oko kompletnog sportskog centra koji će na neki način biti trening centar i za sve selekcije Fudbalskog saveza RS , ali i Nogometnog saveza BiH“ , rekao je Hodžić.

Potpisivanjem ugovora danas je napravljen konkretan potez za realizaciju projekta „FIFA gol“ i donaciju sredstava koju opština Prnjavor treba da dobije od Nogometnog saveza BiH i FS RS, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

„Obaveza donatora je da osigura 300.000 dolara za realizaciju projekta, obaveza opštine Prnjavor je da obezbijedi lokaciju i potrebne dozvole, FK„Ljubić“ ima obavezu da obezbijedi projektnu dokumentaciju“, rekao je Tomaš i dodao da je izrada tehničke dokumentacije pri kraju, a čim sredstva budu na računu pristupiće se raspisivanju tendera i izboru izvođača radova.

„Jedna od obaveza opštine je da upravlja kompletnom infrastrukturom koja bude izgrađena, da omogući da sve fudbalske selekcije u RS i BiH, ali i druge selekcije koriste ove terene “ , rekao je načelnik Tomaš i pojasnio da se sredstva za ovu namjenu moraju realizovati do kraja ove godine.

Tomaš kaže da izgradnjom sportskog kompleksa koji će se nalaziti u industrijskoj zoni Vijaka mnogo dobijaju i Opština Prnjavor i Republika Srpska. Još jednom je naglasio da je za Prnjavor čast što je izabran da bude svojevrsni fudbalski centar, što se može zahvaliti i predanom radu FK „Ljubić“ u proteklom periodu.

Budući sportski centar biće na dobrobit svih građana i moći će ga koristiti svi klubovi i sportisti iz Prnjavora jer je osim fudbalskih terena planirana je izgradnja i atletske staze kao i teretane, istakao je predsjednik FK „Ljubić“ Zoran Deket, zahvalivši se pri tome svima koji su omogućili da Prnjavor postane sjedište jednog ovakvog sportskog fudbalskog centra.

Opština Prnjavor

4 Comments

 1. Фатаморгана. Јевтина представа за грађане општине Прњавор, које нико за ништа не пита!

  Ордо мунди (књига Ненада Минића); стр. 16:
  “Током цијеле историје, а данас више него икад прије, појединци говоре да све што чине раде за добробит обичних људи. Овде треба знати да су ти “обични људи” тек просјечно интелигентни и испод просјека образовани. Па зашто би се онда неко богат и моћан (донатор – примједба коментатора), неко као двоглави Арапин, има све што му треба и не треба, залагао за добробит тих просјечних?
  Зашто би се наш двоглави Арапин, уопште, залагао за демократију (и добробит – примједба коментатора) у којој ће управо већина просјечно интелигентних и испод просјека образованих одлучивати о управљању државом (општином – примједба коментатора). Да ли је, а све ће бити да јесте, Арапин проникао у суштону Исусових ријечи: “Благо сиромашнима духом, њихово је царство небеско”!

  Тим просјечним наш Арапин не дозвољава да управљају његовим имањима, фирмама, акцијама или чим већ али им зато великодушно нуди да у игри званој демократија управо они одлучују о људима који ће управљати државом (општином – примједба коментатора). Зна наш Арапин, као и сви други њему слични, да је суштина демократије (одлучивања – примједба коментатора) у прикривању класних супротности, неутрализацији социјалних тензија, обмани потчињених и понижених и њиховој трајној манипулацији”.

  Добро је, биће још горе!

 2. Moze li mi neko objasniti sta ovdje radi ovaj pjanac koji je loptu sutnuo samo par puta i to prije puno godina dok je cuvao ovce u onoj zabiti ??? Mislim na ovog celavog i ruznog sa slike sto sjedi prvi sa desna,uvazenog dr.vijagra i kamagra

 3. Neće da valja …….. nema na slikanju Simić kravate ŽELKA i Mikič fasada DRAŽAN……….istaknuti stručnjaci za plan i sport sa reketom………….merhaba

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*