31 Comments

 1. Мене брине цијена ових стубића од 45.000 КМ – односно 15.000 КМ за један стубић. Молим све прњаворчане у Европи да се позанимају за цијене потапајућих стубића (пречник 20 цм) кинеског произвођача и нека наведу цијене да станемо на крај јавашлуку.

  • Šta to tebe briga! Krale su sve vlasti i do sada pa niko ništa nije pitao.sada se ti našao pametovati!

   • Nisam nesto narocito pametan da sam pametan zavrsio bih 4 razreda skole i radio kao Opstinski sluzbenik.Zato pitam gore navedenog Opstinskig sluzbenika.Ako su oni prije krali, vjerovatno zato sada nisu na vlasti,da li to znaci da ovi mogu da nastave da kradu kao i oni prije a da se ne smije reci da kradu?Da li je kradja kao i mnoge druge stvari za neke legalna,normalna,moralna,zakonita,a za druge ilegalna,nenormalna,amoralna,protuzakonita.Da li kao Opstinski sluzbenik mozes da nam objasnis, mozda mi ne znamo,da svi oni koji su bili na vlasti i ovi sada po nekoj tacki u zakonu imaju pravo da kradu.Jedino tako bi svi koji kritikuju bilo jasno da ne znaju zakon i podijeliti im Bukvar da nauce.U Bukvaru sve pise po zakonu.Lijep pozdrav

  • Vjeruj mi da takve stubice u Evropi jos nisam vidio.Prvi put sam ih vidio cini mi se u Sarajevu.Ali imas cijene AP pa uporedi kao sto sam pisao u Austriji cijena godisnja za Auto put od sledece godine sa povecanjem od nekih 2.1% kosta 91.10.Znaci na godisnjem nivou a AP ima preko 500 kilometara.

 2. Nerazumijem ovu vlast u gradu. zar nije bilo bolje zaposliti one ne radnike u opštini da dežuraju tu od 17 do 24h na svim prilazima i zarade platu. ili da zaposle nove radnike… nova radna mjesta… dadnu im uniformu i mogu davati informacije turistima o gradu i da se ne izgube ne daj Bože u metropoli…

  • Tebi neko treba dati BUKVAR stoko nepismena! Napadaš načelnika i opštinu a pišeš NERAZUMIJEM sastavljeno a
   NE RADNIK razdvojeno! A znaš koliko smo ti dali do sada bijedo!

 3. kako su samo lijepo uradili asvalt tu oko stubica ,ma milina bozija i za dušu i za oči.ima da sve do proljeća ispuca i poispadaju stubici,pa ce doci ponovo da popravljaju,moraju se pare uzimati za nista.a sto je lose uradjen asvalt to niko negleda.

 4. Bravo za opštinsku vlast.
  Na samo 100m odatle imate ulicu Rajka Maleševića kojom je najbezbjednije ne voziti se.

  • To ce oni sad da rijese jednostavno ce promijeniti naziv ulice i nece se zvati Rajka Malesevica nego Bora Spuzic Kvaka.Za dr.Cmarko Promas

  • Obećao je Darko da će ta ulica biti asfaltirana pa da vidimo čiji će glas odatle dobiti ako ne ispuni obećanje!

  • Ima nas mnogo radoznalih koji čekamo da vidimo da li će ta ulica Rajka Maleševića biti asfaltirana do izbora!

 5. super izgledaju ………..čak su zaposlili lice kome je DRAŽAN fasada MIKIČ obećao poso, da diže ispušta stubiće………..

 6. Svaka cast za ovaj potez. Sad se nakon 17h moze normalno setati sa djecom bez straha od nesavjesnih vozaca koji voze kroz zabranu. Sve pohvale. U Banja Luci ovi stubici vec postoje. Ne pljujte po svemu, a ovo je za pohvalu.

  • Ti stubici pokazuju koliko smo primitivni.U kulturnim drzavama dovaljan je i znak pislije 17 h zabrana za sve vrste vozila.Ako bi slucajno neko namjerno prekrsio to pravilo dovoljno bi bilo da ga policija ustavi kazni i vrati nazad.Ali zna se ko u Prnjavoru moze da krsi propise i za njega su upravo postaviti ti potapajuci da ih on moze potopiti kada pozeli.Opet kazem dovoljan je bio znak i da taj znak vazi za sve.A problem i za policiju kako ce sada kaznjavati.Mislim da bi bilo bolje da su se pokrpile rupe kojih sigorno ima jos dosta u samom gradu da ne govorim po MZ.Ali dobro nije to lose kako neko kaze vazno je da se nesto radi pa makar i naopako.

 7. Najveća glupost i najveći promašaj ne samo ove vlasti, već otkako Prnjavor postoji. Staviti tzv. stubiće, odnosno katanac, na tih jedinih stotinjak metara popodne živih u poslovnom i svakom drugom smislu u centru grada, može samo od razuma odsutna vlast. Kao što je odsutan onaj načelnik Pritka za stambeno-komunalno i takođe odsutni njegov načelnik. Sada ovi Banjalučani neka uzmu banjalučku kandziju i potjeraju nas i ovo malo što je ostalo Prnjavoru.

  • Evo da ja pohvalim najuredjeniju ulicu u gradu ulicu Rajka Malesevica i da pohvalim sunce koje danas obasjava ovaj grad zahvaljujuci ovoj nasoj vlasti i sadasnjij i predhodnoj.

  • @ Gradjanin

   Tvoja ličnost ili tvoja osobenost je u velikom problemu, utoliko većem što ti toga ni svjestan nisi! Mi kritičari, da kažem – svega postojećeg, a pogotovo ove vlasti, nismo antiprotivni samo zbog načelnika, ili stranke kojoj on pripada. Ne, mi posmatramo njegove konkretne poteze i mjerimo njihovu korist, svrhu ili potrebu u odnosu na sadašnji trenutak društveno-ekonomskih odnosa i ono najvažnije – način trošenja opštinskog budžeta.
   Nemamo mi problem da pohvalimo neki gest, odnosno radnju Vlade Republike Srpske ili BiH, ili opštinske administracije ako je ona realno usklađena sa potrebama i mogućnostima. Tako, npr. dobro je što je izgrađen kružni tok na ulazu u grad, ili urađena rekonstrukcija ulice, ili urađen auto-put. Međutim, problem nastaje onda kada se to uradi nesrazmjerno a prikazuju i ubjeđuju nas da je to dobro, da je to njihova zasluga! A onda se ispostavi da su nas zadužili tako i toliko da će to vraćati mnoge sledeće generacije, ni krive ni “dužne”!

   Eto, izgrađen je auto-put ali je nedovoljno iskorišten, i nije doneo navalu investitora kako se očekivalo. Neće ih ni biti, time i povećanja privredne i poljoprivredne proizvodnje. Sledeća ekonomska kriza će uništiti i ovo malo privrednika opštine. A kako da bude isplativ kada na stotinak kilometara ima posebna firma – AP RS, s direktorom i svom pratećom logistikom, od sekretarice do službenih auta!!!
   Ali, vratimo se “potapajućim stubićima”! Oni su promašaj i bruka Opštine. Ako je ulica jednim dijelom zatvorena za saobraćaj, u vremenu od 17 do 24/00 časova, zašto raditi fizičku prepreku pored aktivnog rada Policijske stanice?! Tu se otvara čitav niz drugih pitanja, a jedno od njih – zašto uopšte braniti saobraćaj u datom vremenu? Zbog čega, koga, kakve svrhe i na osnovu kakvih istraživanja. Jer, ako se nekome šteta (pretpostavljam da je to glavni razlog) zašto služe trotoari? A ako gospodi-drugovima ni oni nisu dovoljni neka idu na atletsku stazu “Ljubića” ili neka se strpe do otvaranja novog sportsko-rekreativnog centra na Vijaci, koji je besmislen i nepotreban isto kao i potapajući stubići, a mnogo košta!
   Zašto mi, sami sebi, stvaramo probleme? Jednostavno treba se ponašati u duhu razmišljanja i rada dobrog domaćina, a ne ispunjavati nečije bolesne zamisli. Ovo tim prije što postoji osnov za sumnju da se ovdje neko “ugrađuje” za neki stančić u Banjaluci, Beogradu, Beču…

   • Brigo moja predji na drugoga.Bravo za komentar i pozdrav.Ima ona izreka “Kada kritikujes pametnog covjeka on ti se zahvaljuje,a budala ti to nikada nece oprostiti.”Zato ovaj Gradjanin nece ti oprostiti sto kritikujes kako oni kazu sve i svasta.Pa kada ste spomenuli i AP ima siromasnih zemalja koje imaju Autoputeve i gradjani ih koriste besplatno,a i bogatih koji imaju nekoliko puta jeftinije putarine.I dobro ste rekli sve to sto se radi radi se kreditima koji ce otplacivati svi gradjani plus sto ce mo morati da placamo i one koji su nas zaduzili.

  • Građanine! Svi ovi što komentarišu negativno su porijeklom vrovci! Oni su frustrirani što nisu na vlasti pa im sve smeta. Nedaj bože da oni nešto pohvale!

 8. Danas, 24.10.2019.godine, u 17 časova, “isplivali” su potapajući stubići, u jednom dijelu ulice Svetog Save i u onom dijelu kod apoteke Kitić! To je značajan događaj za grad Prnjavor, jedan od rijetkih u širem okruženju, regiji i čitavom dunjaluku koji se na taj način brani od drskih vozača i limenih ljubimaca. Ovo je naročito ugodno za dokone šetače koji će, u stotinjak metara zabranjene zone, od sada bezbrižno šetati i razmjenjivati utiske o gradu izobilja – potpune zaposlenosti i plata nešto većih od 400,00 KM. Pomenuta ulica je bila zatvorena za saobraćaj motornih vozila još i u vrijeme radničke diktature proleterijata; kada se osam sati radilo, osam odmaralo a osam kulturno i društveno-politički uzdizalo. Tako je bilo, tako jeste i tako će i dalje da bude!

  Ne slažem se sa zabranom iz dva bitna razloga: Prvi – to je diskriminatorski odnos prema ostalim građanima grada, gdje se motorna vozila kreću puna 24 časa, sa brzinama većim od dozvoljene i bukom istom ili većom od one u ulici Svetog Save. Drugo – šta ako se desi požar ili neka druga havarija u dijelu zabrane saobraćaja, a ulica puna šetača!? Bože me oprosti, a da li ta tehnika može zakazati ili neko da je onesposobi (samo pitam, iz neznanja, jasno)?!
  Ovaj potez je besmislen, i nema uporišta u zdravom rasuđivanju. Jer grad ima daleko više nerešenih problema, kao što su: voda za piće, ulegnuća i oštećenja kolovoza, nedostatak trotoara, pola grada je bez kanalizacije, nema mrtvačnice ili kapele, nema centralnog gradskog grijanja, još uvijek ima neosvetljenih ulica (Đure Jakšića, npr.), raskrsnica i dijelova grada, itd…

  • Mene samo cudi da nije bilo nikakvo zvanicno otvaranje i presjecanje vrpce.U najmanju ruku to je mogao da uradi Tomas,a ko zna mozda on to nije ni primjetio,a niko mu nije javio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*