Postavljeni plastenici kod pet porodica iz Udruženja 4+ Prnjavor

Uz podršku Opštine Prnjavor i preduzetnika naše lokane zajednice kod pet porodica iz Udruženja roditelja sa četvoro i više djece firma “ATM inženjering” je postavila velike plastenike za proizvodnju povrća.

Udruženje se u maju 2021. godine prijavilo na Javni poziv za dodjelu sredstava udruženjima iz oblasti kulture i ostalim udruženjima projektom ”Ekonomsko osnaživanje porodica sa četvoro i više djece”. Tom prilikom dobili smo određena sredstva koja nisu bila dovoljna za realizaciju projekta u potpunosti, te smo uz podršku načelnika Darka Tomaša i naših preduzetnika dobili i ostatak potrebnih sredstava i konačno realizovali ovaj projekat.

U oktobru 2021. godine je objavljen konkurs za članove Udruženja 4+ koji su zainteresovani za bavljenje plasteničkom proizvodnjom. U skladu sa određenim kriterijumima komisija je bodovala 15 prijavljenih kandidata i sačinila rang listu. Porodicama Veselinović (Vršani), Dunić (Gusak), Bijelić (Kremna), Čereković (Gornji Vijačani) i Žigić (Vršani) su dodijeljeni plastenici.

Zahvaljujemo se Opštini Prnjavor na čelu sa načelnikom Darkom Tomašem i preduzetnicima koji su nas podržali. Nadamo se da ćemo i ubuduće imati njihovu podršku i zajedno ojačati porodice kojima je to potrebno. Jer porodica je temelj svakog društva – osnaživanjem porodica na najbolji način utičemo na opstanak Republike Srpske.

Udruženje 4+ Prnjavor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*