Posljednji oproštaj od Branislava Bošnjaka: U Prnjavoru sahranjen veliki čovjek i istaknuti sportski radnik RS

Branislav Brane Bošnjak, istaknuti dugogodišnji sportski radnik koji je preminuo u 64. godini nakon duge i teške bolesti, sahranjen je na gradskom groblju u Prnjavoru, gdje je, nakon izbjeglištva iz rodnog Kaknja, i skončao život.

Prnjavor i njegova porodica oprostili su se od velikog i omiljenog čovjeka, a Republika Srpska od istaknutog odbojkaškog trenera, sudije, delegata-kontrolora i jednog od poslijeratnih osnivača saveza tog sporta. Kako se tokom posljednjeg oproštaja moglo čuti – sa ovog svijeta otišao je ne samo dobar, nego „predobar čovjek!“

Brane Bošnjak je uspješnu igračku karijeru prekinuo tokom ratnih zbivanja dolaskom iz rodnog Kaknja, prvo u Brod, a potom u Prnjavor, gdje je godinama sa trenerske klupe vodio ovdašnji ženski odbojkaški klub „Ukrinu“.

Život je posvetio sportu i odbojci, kao dugogodišnji sudija, potom delegat-kontrolor.

Ne samo u poslijeratnoj istoriji tog sporta ostaće upamćen i kao sudija prvog finala kupa Republike Srpske, ratne 1994. godine u Zvorniku.

Sa ukazanim povjerenjem, kao uzornom čovjeku i sportskom radniku, bio je sudionik i mnogobrojnih finala i najznačajnijih utakmica, praktično sve do kraja svoje sportske i životne utakmice koju je, na žalost svih koji su ga poznavali, prerano izgubio pogođen teškom bolešću, koju je sve do posljednjeg daha, uz svoje najbliže, stoički podnosio.

Bio je, između ostalog, i dugogodišnji sekretar obnovljenog Sportskog saveza opštine Prnjavor, kao i osnivač i član rukovodstva ovdašnjeg Udruženja izbjeglih i raseljenih lica „Ostanak“.

Branislav Bošnjak bio je dobitnik i mnogobrojnih opštinskih i republičkih priznanja.

Od njega su se oprostili kćerka Dajana, unuke Lana i Jelena, brat Željko, sa porodicama i ostalom mnogobrojnom rodbinom i prijateljima.

N. ĐURIĆ – mojasprka.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*