Posjeta Njegovog Preosveštenstva G. g. Jefrema Prnjavoru

Njegovo Preosveštenstvo Gospodin Jefrem je u srijedu 01. 05. 2019. god. posjetio hram Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru.

U susret osvećenja hrama koje je će predstavljati „blagodatnu krunu“ svih prošlih radova na rekonstrukciji, Vladika Jefrem pregledao je nedavno urađene poslove. Najaktuelniji završeni projekti jesu nova rasvjeta u hramu, restauracija ikona sa ikonostosasom, nabavka inventara u oltaru, izrada trotoara oko hrama, i dr. Uz pomoć blagočestivih ljudi, očekuju se donacije za preostale elemente oltarskog inventara čime bi uređenje unutrašnjosti bilo u potpunosti završeno.

Po rekonstrkcionom planu Crkvenog odbora CO-e Prnjavor, svi radovi na obnovi hrama trebaju da budu završeni do Godišnjeg sabora – Ivanjdana (07. jul 2019. god). Velika svečanost osvećenja zakazana je 29. septembra tekuće godine.

hramsvetigeorgije.org

2 Comments

  1. Kakav patrijarh takav i Vladika pa sve redom do naroda koji trpi Dodikovu i Vucicevu tiraniju. A njih dva krcme li krcme!

  2. Šta je ovo ljudi ?Sve je naopačke Vladika u svojoj Eparhiji gost i posjecuje je kao gost!Dodo od Vatikana do Istambula sa srpskim pozdravom MERHABA ASKER! Vučic na Veliki petak jede pekinšku patku, Bogoljub koji je utekao sa Ozrena vodi Boracku,Vlado izlazi sa ovcom?! Dolaze zadnja vremena!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*