Posjeta izgradnji kružnog toka na Vijaci

Prilikom današnje posjete predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović opštini Prnjavor, posjećena je izgradnja kružnog toka na Vijaci. „Danas smo obišli i radove na izgradnji kružnog toka na Vijaci, što je značajna investicija vrijednosti 815.000 KM, a koja se realizuje u saradnji sa Putevima Republike Srpske“, izjavila je Cvijanovićeva. Predsjednica je napomenula da iza tog i svih sličnih projekata stoji aktivizam lokalnih vlasti.

TV K3

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš istakao je da je opština zajedno sa Putevima RS finansirala izgradnju kružne raskrsnice na ulazu u grad, a koja je završena prije dvije godine. „Trenutno je u izgradnji kružna raskrsnica na Vijaci, čija je vrijednost oko 815.000 KM“, rekao je Tomaš. Vrijednost ukupnih investicija na području opštine Prnjavor, od strane republičkih vlasti u poslednje tri i po godine, iznosi 7.6 miliona KM.

„Jedan od važnih i možda najvećih projekata ne samo u republici, već i na našoj opštini, a koji ne spada u ove ukupne investicije, je izgradnja auto-puta. Završetkom auto-puta dobili smo jednu posebnu perspektivu“, dodao je Tomaš. Opština Prnjavor je još od 2010. godine planirala izgradnju poslovne zone kod petlje na auto-putu, a planovi su realizovani posljednjih nekoliko godina. U Poslovnoj zoni se trenutno rešava komunalna infrastruktura, a pet privrednih subjekata gradi svoje poslovne pogone.

Još jedan od važnih projekata, koji će biti urađen uz auto-put, jeste igradnja fudbalskog terena sa vještačkom travom, finansiran od strane FIFE, a realizovan posredstvom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Opština Prnjavor

7 Comments

  1. Otkako nam predsjednica dodje u Prnjavor nama kisa ne prestaje padati. Ne znam cemu to sluti???

  2. došli da vide gdje je Ministar Klokić sletio u kružnim toku, da mu objasne pravila i ponašanje vožnje

      • Kakve veze ima kružni tok sa Tomašovim obećanjima, taj proekat u potpunosti finansiraju Putevi RS. Mali se opet kiti tuđim perjem.

      • koja obecanja ispunjava,gdje je novi dom kulure koji je obecao jos 2008 da ce napraviti za svog prvog mandata,ovako je rekao u u domu kulture na predizbornoj kampanji,ˇˇSramota me je da presjednik dodik dolazi u ovakav dom kultureˇˇi da ce napraviti novi,evo mozemo da vidimo koliko ga je sramota.koliko je puta na televiziji i sam najavio pocetak izgradnje ovog kruznog toka,prije dvije godine.sto je najavljivo,ako je znao da se nece poceti pravite,nego sad prd izbore.sta je sa asvaltiranjem uluce od cvijetine pekare do tase,koju je takodje obeco da ce asvaltirati prije 3 godiine…………a obeco je da ce i do kraja ovog svog mandata,biti i gotova svetosavska ulica poplocana mermernim plocamaˇˇjel Prnjavor zasluzuje da ima setaliste kao TREBINJE….,da nenabrajam ostale lazi

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*