Poruka iz Prnjavora: Srpska nije poligon za bilo čije političke igre (FOTO/VIDEO)

Odbrana Republike Srpske, imovine  i njenih institucija obaveza je svih njenih građana – poručeno je sa velikog narodnog skupa koji je večeras održan u Prnjavoru.

Da prnjavorčani stoje uz instituciju predsjednika i sve ono što Republici Srpskoj garantovano Dejtonskim mirovnim sproazumom dokaz je i veliki broj Prnjavorčana koji su se okupio  na mitingu “Branimo Srpsku”.

Upravo ova slika koju šaljemo najopasnija je za strance, oni nemaju odgovor na narod i podršku institucijama Srpske – poruka je predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

“Ovo je odgovor naroda na sve ono što se dešava u Republici Srpskoj u smislu pritisaka. Vidite i sami da svaki dan dolaze teške izjave iz drugog entiteta i da na to apsolutno nemate nikakvu reakciju. Mi kada na skupu kažemo da želimo da branimo insitucije i da nas ne progone iz BiH, dozvolite nam da u miru zajedno živimo,  onda smo mi neki “loši momci” i propagiramo secesiju, što je potpuno neshvatljivo”, kaže premijer Srpske Radovan Višković u Prnjavoru.

Višković kaže skupovi koji su održani od Trebinja do Krajine već sada imaju efekta. Imovina je ponavlja, kategorija oko koje nema rasprave.

Ono što smo skupo platili životima u proteklom odbrambeno otadžbinskom ratu danas moramo sačuvati, kaže prvi čovjek Prnjavora Darko Tomaš.

Republika Srpska u čije temelje je ugrađeno 626 života prnjavorskih boraca, ne može biti poligon za bilo čije političke igre, naglašava Tomaš.

“Kao što su drugi gradovi poslali poruku, tako večeras Prnjavor šalje da je uz insitutcije Republike Srpske, uz predsjednika i ono što je posebno važno jeste da ne smijemo dozvoliti da nadležnosti dobijene Dejtonskim sporazumom budu narušene. Posebno zadovoljstvo mi je istaći da su građani tražili održavanje jednog ovakvog skupa”, kaže gradonačelnik Darko Tomaš.

Osim brojnih građana iz cijele regije, skupu su  prisustvovali i zvaničnici Republike Srpske, brojni ministri u Vladi Srpske ali i srpski predstavnici u zajedničkim institucijama.

Nakon Prnjavora, skupovi “Branimo Srpsku” najavljeni su u Laktašima i Banjaluci.

TV K3

4 Comments

  1. Čiji pasoš nosiš jel ti piše srpski ili naš bosanski (sreća ne piše muslimanksi op.a.),u čijoj zemlji živiš,Srbi su Turci (imaju komplekse od Turaka jer znaju kako su nastali-prodajom vjere za zrno žita op.a.),na pasošu i LK nema čirilice samo jedno slovo,nigdje ne piše eres,mi smo starosjedioci ( u srpskim mansatirima hahaha op.a.) a vi ste došli sa Turcima (hahaha),Bosna je oduvjek bila muslimanska (hahaha),kuran je najstarija knjiga samo ste slagali da nije (hahaha),islam ne dozvoljava lagati samo ako se mora (hahaha) i mnoge druge nebuloze samo ispadaju kao iz mlina koji melje brašno. Kolektivna šizika!

  2. zvuči ovako:”nije,nije to ukidanje eresa,sve će biti u redu,samo dajte imovinu i sve,piše tako u Dejtonu,imam ga na stolu ovdje,ovo samo Dodo govnojed (uz veliko izvinjenje op.a.) malo loži vas ćetalje da sakrije svoje milijarde što je nakro.Zapravo nije ni loše što je on na Vlasti ,on će vas i ukinuti.Slušajte nas,mi vas puno volimo,ako ne onda spremajte traktore kad vakat dojde”. (isto nam govori i patriotska soroševa been ko zna čitati između redova ili nekad kasno uveče da pogleda kako iz beena laju direktno na srpski narod!)

    • Čiji pasoš nosiš jel ti piše srpski ili naš bosanski (sreća ne piše muslimanksi op.a.),u čijoj zemlji živiš,Srbi su Turci (imaju komplekse od Turaka jer znaju kako su nastali-prodajom vjere za zrno žita op.a.),na pasošu i LK nema čirilice samo jedno slovo,nigdje ne piše eres,mi smo starosjedioci ( u srpskim mansatirima hahaha op.a.) a vi ste došli sa Turcima (hahaha),Bosna je oduvjek bila muslimanska (hahaha),kuran je najstarija knjiga samo ste slagali da nije (hahaha),islam ne dozvoljava lagati samo ako se mora (hahaha) i mnoge druge nebuloze samo ispadaju kao iz mlina koji melje brašno. Ako nečete 1 Bosnu sa 3 kantona kao Švicarska onda traktori i pravac majčica Srbijica ( hahaha) Kolektivna šizika osvojila a lijeka nema!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*