Pomen za 626 boraca

U Spomen-hramu na Vučijaku služen je parastos, a kod spomen-ploče sa imenima 626 poginulih boraca u Prnjavoru položeni su vijenci povodom 9. januara – Dana Republike Srpske.

Opštinsku delegaciju predvodio je načelnik opštine Darko Tomaš koji je istakao da je Republika Sroska stvorena u ratu, ali da u miru svaki stanovnik treba doprinositi njenom daljem jačanju, kako opstanak Srpske nikada ne bi došao u pitanje.

Čestitajući svim građanima opštine Prnjavor 30 godina postojanja Republike Srpske, Tomaš je rekao da je okupljanje na Vučijaku prilika da se oda počast svim sugrađanima koji su u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu za Srpsku dali svoj život.

“Činimo to da se ne zaboravi njihova žrtva i da pošaljemo poruku i kažemo da na ovim prostorima problemi više nikada ne treba da se rješavaju sukobima, da iz Republike Srpske uvijek treba upućivati riječi pomirenja, te razgovorom i dogovorom rješavati sve otvorene probleme”, poručio je Tomaš.

Pomenu su prisustvovali i mještani sjevernog dijela opštine Prnjavor, članovi Udruženja “9. januar”, koji sedmu godinu prolaskom kroz grad sa obilježjima Republike Srpske i polaganjem vijenaca kod spomen obilježja u Šibovskoj, gradskom parku i u Spomen hramu na Vučijaku obilježavaju Dan Republike Srpske.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*