Pokušaj samoubistva ili nesrećni slučaj? U eksploziji u Prnjavoru povređen 86-godišnjak

U Prnjavoru u prigradskom naselju aktivirana je ručna bomba – kašikara, ali još nije jasno da li je reč o pokušaju samoubistva ili nečem drugom. Povređeni čovek prebačen u UKC u Banjaluci.

POLICIJA nastoji da rasvetli jutrošnju eksploziju u Prnjavoru u kojoj je, prema nezvaničnim informacijama, pokušao da se ubije 86-godišnji starac. Povređeni Prnjavorčanin je kolima hitne pomoći prebačen i zbrinut u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Policija se još nije oglasila po ovom slučaju, a u toku je uviđaj koji treba da definitivno utvrdi da li reč o pokušaju samoubistva ili nesrećnom slučaju.

„Novosti“ nezvanično saznaju da je, jutros nešto posle 7 časova, u prigradskom naselju u Ulici Duška Trifunovića, aktivirana ručna bomba-kašikara. Eksplozija je odjeknula u prizemlju domaćinstva u kojem je živeo starac.

– U prvi mah smo pomislili da je reč o eksploziji plina. Tek kasnije jedan od članova domaćinstva je utvrdio da je stari komšija, navodno, pokušao da se ubije. Niko ne zna zašto je digao ruku na sebe – pričaju šokirani meštani u Ulici Duška Trifunovića.

Prema prvim procenama, starac je prošao sa teškom povredom ruke, ali da njegov život nije ugrožen.

Na licu mesta našli su se i vatrogasci, ali nije bilo potrebe za njihovom intervencijom. Na predulazu kuće pričinjena je veća materijalna šteta a o silini eksplozije svedoče polupana stakla i oštećeni prozori.

Ninko Đurić – Večernje novosti

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*