Pohvatani kradljivci svinja, vijest iz 1933. godine

Patrola žandarmerijske stanice u Prnjavoru ušla je u trag jednoj družini lopova, koji su krali svinje i preprodavali ih posle kao svoje.

Miloš Todić, Nedo Mitrić i Vid Vukašinović iz Velike Ilove u srezu prnjavorskom, ukrali su luki Vučinoviću iz sela Srđevića dvanaest svinja. Ali pošto ih nisu mogli prodati bez pasoša morali su se i za to pobrinuti. Miloš Todić imao je strica, koji je seoski kmet, pa je opštinskim pečatom napravio lažni blok i otišao u prnjavorsku opštinu i tamo dobio pravi pasoš. Posle toga oterali su svinje u Derventu i tamo ih prodali.

Kad joj je ovaj posao tako dobro ispao za rukom, ova lopovska družina dobro naoružana ukrala je pre nekoliko dana petnaest svinja seljaku Jovi Biliću iz sela Kremne. Pasoš za ove pokradene svinje dobili su takođe preko seoskog kneza i svinje su odmah prodali u Derventi. Iz Dervente su sva trojica otišla za Banja Luku da bi tako zavarali trag, ali u tome nisu imali sreće. Njihovo odsustvo iz sela palo je u oči organima vlasti. I juče kada su se vraćali autobusom iz Banja Luke žandarmi su ih sačekali i uhapsili. Na saslušanju oni su sve priznali.

Politika 07.03.1933

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*