Pohod na Prvu ligu

Prnjavorska košarka vratila se prošle sezone na velika vrata, a stazama uspjeha nastavila je koračati i u novoj.

Drugoligaški košarkaški karavan odlazi na zimsku pauzu. Nakon sedam prvenstvenih kola Mladost Bulldogs se nalazi na drugom mjestu sa omjerom šest pobjeda i jednim porazom. Prnjavorčanima je jedini poraz nanio trenutni lider na tabeli, Kozara iz Gradiške, koja je polusezonu okončala sa maksimalnim učinkom.

“U odnosu na prošlu sezonu napustilo nas je 5-6 košarkaša, pa možemo i moramo biti zadovoljni kontinuitetom rezultata. Zacrtani cilj u prvom dijelu sezone je ostvaren. Na jednom od prva dva mjesta koja vode u doigravanje pokušaćemo završiti sezonu, a onda ćemo kroz doigravanje nastojati izboriti promociju u Prvu ligu”, rekao je Aleksandar Bokur trener Prnjavorčana.

Iako Mladost Bulldogs krasi timska igra, neke od igrača treba izdvojiti. Sa prosječnim indeksom 25, MVP jesenjeg dijela šampionata, a ujedno i prvi asistent ekipe je kapiten Dejan Lazić. Pored Lazića pažnju na sebe skrenuli su Dejan Jovanović, koji je bilježio u prosjeku 19 poena po utakmici, te centar Marko Slijepčević sa 14 skokova po utakmici.

Pobjednički niz prnjavorski košarkaši nastojaće nastaviti i u nastavku sezone, kada će se upustiti u borbu za Prvu ligu, koja, kako sada stvari stoje nije daleko. Iz tabora Prnjavorčana najavljuju i pojačanja, a prvo od njih biće Aleksandar Petrović.

Prnjavor.info – Z. A.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*