Podijeljeni udžbenici i vaučeri za knjige

Foto: SRNA

Prnjavorska Boračka organizacija u saradnji sa opštinom Prnjavor danas je u Centru za kulturu upriličila podjelu udžbenika i vaučera za kupovinu knjiga djeci iz reda boračke populacije.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Bogoljub Sančanin je u izjavi Srni precizirao da je podijeljeno 18 kompleta udžbenika za osnovno obrazovanje i pet novčanih vaučera od po 200 KM za srednje obrazovanje.

“Aktivnost pomoći porodicama iz reda boračke populacije u pripremi djece za školu uspješno sprovodimo godinama unazad kako bismo se barem malo odužili onima koji su dali najveći doprinos u odbrani Republike Srpske”, kaže Sančanin.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš podsjetio je da ovo nije jedini projekat koji sprovodi Boračka organizacija u opštini Prnjavor da pomogne ovoj populaciji.

“Svaka od akcija ima svoju funkciju i značaj kod krajnjih korisnika, zbog čega to opština podržava. Sigurno ćemo nastaviti saradnju na svim projektima”, rekao je Tomaš i djeci koja su dobila pomoć poželio uspjeh u novoj školskoj godini.

Udžbenike za deveti razred danas je, između ostalih, dobila i četrnaestogodišnja Nedeljka Dragojević iz Hrvaćana.

Ona kaže da je ovo treća godina kako dobija knjige za školu, što predstavlja veliku pomoć i značajno olakšanje za kućni budžet njenoj porodici.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*